Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire FULGER: Hans Klemm i-a TRASAT prioritățile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Hans Klemm

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a primit, joi, la sediul Ministerului Justiţiei, pe Excelenţa sa, Ambasadorul SUA Michael Klemm, la cererea acestuia, pentru un schimb de vederi legat de agenda ministerului şi cooperarea judiciară internaţională româno – americană. Cei doi oficiali au stabilit că refacerea legilor justiţiei şi finalizarea codurilor penale sunt obiective esenţiale în perioada care urmează, conform News.ro.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a LUAT FOC după anunțurile lui Cîțu: Asta este o prostie. Domnul Cîțu nu știe ce atribuții are ca ministru

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Justiţiei, ministrul Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA Michael Klemm.

”Încă din debutul întâlnirii, domnul Hans Klemm l-a felicitat pe domnul Cătălin Predoiu, pentru preluarea mandatului de ministru al justiţiei şi i-a transmis întregul suport atât din partea Ambasadei Statelor Unite, cât şi a SUA, pentru agenda cu care a venit în fruntea ministerului aşa cum se regăseşte în programul de guvernare. Excelenţa sa şi-a exprimat disponibilitatea în ceea ce priveşte cooperarea juridică internaţională, precum şi întregul suport pentru munca pe care ministerul justiţiei, alături de sistemul judiciar şi de Parlament, o va întreprinde pentru refacerea legilor justiţiei şi a codurilor penale”, a transmis Ministerul Justiţiei.

Sursa citată a precizat că cele două părţi au exprimat faptul că ”refacerea legilor justiţiei şi finalizarea codurilor penale sunt obiective esenţiale în perioada care urmează, astfel încât justiţia din România să devină un serviciu public eficient şi, în acelaşi timp, înfăptuită la termene rezonabile, să aducă cetăţenilor dreptate şi pace socială”.

”De asemenea, s-a subliniat importanţa restabilirii capacităţii parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procedurale. În mod special, ambasadorul american a exprimat interesul Statelor Unite în cadrul cooperării internaţionale privind combaterea infracţiunilor în ceea ce priveşte regimul drepturilor proprietăţii intelectuale.”, se mai arată î comunicat.

Potrivit sursei citate, ambasadorul american a înmânat ministrului Justiţiei scrisoarea Procurorului General al SUA, William P. Barr, adresată Guvernului României, care evocă cele arătate mai sus.

”Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a mulţumit pentru deschiderea şi sprijinul Ambasadei SUA şi al Procurorului General SUA pentru eforturile pe care Ministerul Justiţiei le va face în reluarea cursului reformelor în Justiţie şi cooperarea judiciară internaţională. În mod special, ministrul Justiţiei a exprimat interesul părţii române pentru cooperarea în recuperarea produselor infracţiunii şi a prejudiciilor create de acestea, inclusiv prin transferul de expertiză şi bune practici în domeniu, astfel încât ANABI să devină o agenţie de temut pentru toţi cei care deturnează banii publici şi îi scot din ţară prin diverse tehnici fiscale şi juridice, inclusiv în jurisdicţiile off shore”, se mai arată în documentul citat.

În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali au subliniat din nou faptul că pentru România şi Justiţia din România, cooperarea cu partenerii strategici, cu SUA şi UE, ”este crucială pentru atingerea obiectivelor Ministerului Justiţiei, inclusiv în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei, drept pentru care cele două părţi vor restabili şi dezvolta această cooperare”.

”Cooperarea cu SUA şi UE a fost esenţială în trecut pentru Ministerul Justiţiei în atingerea obiectivelor de reformă în Justiţie şi de combatere a criminalităţii de toate tipurile, va fi reluată şi va aduce beneficii cetăţenilor noştri, magistraţilor şi sistemului judiciar. Sunt foarte interesat să prevenim infracţionalitatea şi să recuperăm produsele şi prejudiciile create prin infracţiunile de toate tipurile. Banii publici deturnaţi de infractori sunt ai cetăţenilor şi trebuie aduşi acasă de oriunde aceştia i-au ascuns de Justiţie. Înţeleg interesul părţii americane pentru refacerea legilor justiţiei şi a codurilor penale, ca şi pentru combaterea infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, sunt şi obiectivele noastre. Vom relua cooperarea şi o vom dezvolta, pentru că este în avantajul cetăţenilor români şi serveşte intereselor noastre de ţară”, a conchis Ministrul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.