Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între Dacian Cioloş şi Iurie Leancă: Ce au discutat cei doi oficiali

jurnalul.ro
dacian ciolos

Şeful Partidului Popular European din Moldova (PPEM) şi preşedinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, Iurie Leancă, s-a întâlnit luni la Bucureşti cu premierul României, Dacian Cioloş, pentru a discuta despre agenda bilaterală, în special în contextul sprijinului acordat de România pentru revigorarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, un accent deosebit fiind pus pe necesitatea promovării reformelor şi a luptei împotriva corupţiei, informează marţi PPEM într-un comunicat de presă.

În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă proiectele de infrastructură realizate în Republica Moldova cu susţinere financiară românească. A fost subliniată totodată necesitatea urgentării implementării proiectelor cu privire la interconexiune, dezvoltarea infrastructurii de transport, inclusiv construcţii de poduri, extinderea numărului de grădiniţe pentru renovare, intensificarea schimburilor comerciale, care ar aduce beneficii producătorilor din Republica Moldova. Pentru realizarea acestor proiecte, Iurie Leancă a propus examinarea posibilităţii alocării anuale a unor sume din bugetul României. În premieră, Iurie Leancă a sugerat că aceste surse financiare ar putea fi utilizate şi pentru suplimente la pensii pentru cei mai vulnerabili dintre pensionarii din Republica Moldova, se menţionează în comunicat.

Cei doi oficiali au abordat şi subiecte referitoare la problemele cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova la admiterea în instituţiile de învăţământ, inclusiv la studiile de masterat, probleme ce necesită o abordare complexă pentru a valorifica pe deplin oferta generoasă a Guvernului României, potrivit sursei citate. Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii Cioloş-Leancă a fost necesitatea fluidizării traficului de călători şi mărfuri la punctele de trecere dintre cele două ţări, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.