Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între reprezentanţii Băncii Mondiale şi vicepremierul Marcel Ciolacu: Pe agendă - infrastructura rutieră sau cea a sistemului judiciar

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu conferinta vaccinare

Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, principalele subiecte abordate fiind infrastructura rutieră, cea a sistemului judiciar şi a domeniului sănătăţii, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, vicepremierul Ciolacu a subliniat interesul şi deschiderea Guvernului de a lucra cu Banca Mondială, precum şi buna colaborare dintre cele două instituţii. De asemenea, el a arătat că prioritatea Guvernului o reprezintă investiţiile, context în care a amintit că Executivul şi-a propus în 2018 o creştere a acestora cu 20% faţă de anul 2017.

Totodată, Ciolacu a declarat că, din punct de vedere al interesului public, investiţiile în infrastructura rutieră sunt de maximă importanţă. "Intenţionăm să aducem modificări legislaţiei achiziţiilor publice, astfel încât proiectele de infrastructură rutieră să poată fi implementate mai repede, mai uşor, iar România să se poată dezvolta în acest domeniu în acelaşi ritm cu ţările din regiune", a spus Ciolacu.

Prezent la întâlnire, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a afirmat că în cadrul ministerului pe care îl conduce este în curs de realizare Unitatea de Management a Proiectului pentru construcţia autostrăzii Ploieşti - Braşov, model care, dacă va avea rezultatele scontate, va fi extins. "Un alt subiect discutat a fost colaborarea Băncii Mondiale cu Ministerul Justiţiei pe proiectele care se focalizează pe facilitarea accesului la justiţie, construirea Cartierului Justiţiei fiind unul extrem de generos în acest sens, atât prin dimensiunea financiară pe care o presupune, cât şi prin scopul pe care şi-l propune, acela de a reuni toate instituţiile judiciare din Bucureşti într-un singur areal", se precizează în comunicat.

La rândul său, vicepreşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, a subliniat colaborarea foarte bună pe proiectele din domeniile sănătăţii şi justiţiei, se mai arată în comunicat. Conform sursei citate, alte subiecte discutate au vizat domeniul educaţiei, cu referire la implementarea învăţământului dual şi coordonarea dintre învăţământ şi piaţa muncii, dar şi promovarea proiectului de Lege privind parteneriatul public-privat.

La întâlnire au mai participat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, secretarul de stat Florin Vodiţă şi consilierul de stat Dana Mocanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.