Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între reprezentanții mediului de afaceri din România şi Franţa, la CCIR

CCIR
Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR

Dinamizarea schimburilor comerciale între România şi Franţa a fost subiectul principal al discuţiilor dintre reprezentanţii mediului de afaceri din România şi Franţa, în cadrul unei sesiuni de întâlniri B2B organizate la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Mouvement des Entreprises de France International (MEDEF), principala organizaţie a industriaşilor din Franţa.

"CCIR continuă să depună eforturi substanţiale pentru a îmbunătăţi comunicarea cu partenerii de top, iar Franţa este mai mult decât un partener apropiat, este un partener strategic. Întâlnirea de azi, dintre companiile franceze şi cele româneşti, este unul dintre cele mai importante evenimente B2B, după doi ani de pandemie, îndelung aşteptată de mediul de afaceri din România. Consider că acesta reprezintă doar începutul unei noi dimensiuni a cooperării economice româno-franceze şi, totodată, un impuls important pentru acţiunile camerelor de comerţ din cele două state, privind consolidarea şi dezvoltarea legăturilor comerciale bilaterale", a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, într-un comunicat remis miercuri AGEPRES.

Potrivit sursei citate, parteneriatul economic franco-român se înscrie într-o relaţie istorică tradiţională şi presupune oportunităţi de colaborare între cele două ţări în diferite sectoare strategice. Acest parteneriat este privit în acord cu principiile rezilienţei europene, care presupune consolidarea capacităţii industriale şi logistice a întreprinderilor din statele membre UE, precum şi o poziţionare competitivă a produselor europene la nivel mondial.

"România este principalul partener de afaceri al Franţei în Europa de Est, astfel încât delegaţia MEDEF, prezentă astăzi, este formată din companii care reprezintă sectoare economice importante, precum: smart city, turism, infrastructură, digital, turism şi mediu. Jumătate dintre companiile prezente la această sesiune B2B sunt companii mari cu care România are deja o relaţie de afaceri, iar cealaltă jumătate sunt companii în căutare de noi parteneriate cu antreprenorii români, prin prisma oportunităţilor de afaceri pe care ţara dvs. le oferă. Există o prezenţă importantă a companiilor franceze în România, dar suntem convinşi că există un potenţial mare de a dezvolta mai mult această relaţie comercială", a subliniat directorul general adjunct MEDEF, Geraldine Lemble.

Franţa este a doua cea mai mare economie din UE, raportat la PIB (17,4%), la nivelul anului 2020, conform Eurostat. La 30 aprilie 2021, Franţa reprezenta a treia destinaţie de export a României (pondere 6,9% din total exporturi).

În prezent, pe teritoriul României activează, conform ONRC, un număr de 10.140 companii cu capital francez, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 2,38 miliarde euro. Totalul investiţiilor directe franceze în România se ridică la de 5,64 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.