Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt între Klaus Iohannis şi Secretarul General adjunct al NATO / VIDEO

Klaus Iohannis Alexander Vershbow

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 25 aprilie a.c., pe Secretarul General adjunct al Alianței Nord-Atlantice, domnul ambasador Alexander Vershbow.

În cadrul întrevederii, a fost discutat stadiul pregătirii Summitului NATO de la Varșovia, din luna iulie a.c. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat aspectele de securitate și apărare care prezintă un interes particular pentru România, precum și poziția națională în raport cu principalele tematici care vor fi supuse dezbaterii în cadrul reuniunii la nivel înalt a Aliaților.

Domnul Alexander Vershbow a apreciat rolul activ al României în cadrul NATO, în special pe palierul militar, evidențiind participarea semnificativă a forțelor armate române la eforturile de prevenire și combatere a riscurilor și provocărilor de securitate cu care se confruntă Alianța Nord-Atlantică.

Președintele României și Secretarul General adjunct al NATO au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile relevante din vecinătatea estică și cea sudică a Alianței Nord-Atlantice. Din discuții a reieșit preocuparea comună a României și NATO față de amenințarea teroristă, precum și susținerea soluționării politico-diplomatice a dosarelor de actualitate și de interes global. De asemenea, a fost subliniată susținerea fermă pentru solidaritatea aliată și identificarea de soluții durabile la problematicile de interes aliat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.