Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt între preşedintele Ucrainei şi Călin Popescu Tăriceanu: Ce s-a discutat

Jurnalul.ro
dragnea-tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, joi, o întrevedere cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, aflat în vizită oficială în România, prilej cu care cei doi oficiali au discutat despre integrarea Ucrainei în UE, dar şi despre cooperarea bilaterală, în plan economic şi parlamentar.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat multiplele interese comune ale României şi Ucrainei, subliniind faptul că vizita la Bucureşti a liderului de la Kiev confirmă interesul real faţă de cooperarea bilaterală şi consolidarea relaţiilor politice.

Preşedintele Senatului a reiterat sprijinul şi asistenţa României în ceea ce priveşte integrarea Ucrainei în UE şi a subliniat faptul că ţara noastră va continua să pledeze pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internaţional, precizează sursa citată. Poroşenko a mulţumit parlamentarilor români pentru faptul că au fost primii care au ratificat Acordul de Asociere UE - Ucraina şi a susţinut că bunele intenţii şi sprijinul real al României sunt apreciate de partea ucraineană, se arată în comunicat. De asemenea, el a prezentat situaţia internă din Ucraina referindu-se la ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, situaţia din Doneţk şi Lugansk, menţionând necesitatea aplicării neîntârziate a pachetului de măsuri de la Minsk.

La întrevedere au mai fost aduse în discuţie situaţia economică din Ucraina, perspectivele cooperării în plan economic, precum şi necesitatea implementării reformelor asumate de autorităţile ucrainene pentru a-şi asigura sprijinul internaţional de care Ucraina are nevoie. Au fost discutate şi aspecte ale cooperării la nivel parlamentar, fiind menţionată înfiinţarea Grupului parlamentar de prietenie cu România în cadrul Radei Supreme a Ucrainei, care va urmări consolidarea cooperării legislative între Parlamentele celor două state. La întrevedere au participat senatorii Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Daniel Barbu, lider al grupului parlamentar Liberal Conservator, Daniel Ioniţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, precum şi Cornel Ionescu, ambasadorul României în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.