Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt la Sofia între premierii din Bulgaria, Ungaria şi Serbia

rachaelcurtis.theworldrace.org
Bulgaria

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost marţi gazda omologilor săi din Ungaria şi Serbia, Viktor Orban şi Aleksandar Vucici, a anunţat cabinetul de la Sofia într-un comunicat preluat de agenţia de presă BTA. Cei trei şefi de guvern au căzut de acord că migraţia nu este o problemă doar pentru Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, deşi criza este resimţită mai ales în UE, şi că o decizie universală nu poate fi luată la Bruxelles. Uniunea ar putea însă ajuta ţările europene să ajungă la un consens şi să îşi consolideze eforturile de a găsi o soluţie care să vină în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor europeni.

Orban şi Vucici au vizitat Sofia pentru un schimb de opinii înaintea summitului de la Bratislava, unde şefii de state şi guverne europeni vor discuta criza migraţiei. Premierul ungar va observa personal măsurile de securitate la graniţele maritime şi terestre ale Bulgariei, care sunt şi frontierele externe ale UE. Borisov a declarat că Bulgaria va accepta sprijin pentru protecţia frontierelor, dar a subliniat rolul acordului între UE şi Turcia în limitarea fluxului de imigranţi către Europa. "Bulgaria are o răspundere uriaşă, aflându-se la frontiera externă a UE cu Turcia. Ne aflăm în faţa unei provocări istorice pentru securitatea Europei şi trebuie să găsim o poziţie comună asupra unei noi politici privind migraţia, cu perspective pe termen lung, precum şi măsuri corespunzătoare pentru propria noastră apărare. Construim garduri ca să avem măcar o şansă de a proteja graniţa Europei, pentru care suntem răspunzători", a afirmat premierul bulgar.

El a remarcat şi rezultatele bune ale cooperării bilaterale în oprirea migraţiei ilegale, dând ca exemplu relaţiile active ale Bulgariei cu Turcia şi asistenţa reciprocă cu autorităţile din Serbia, Macedonia şi Grecia, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.