Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire oficială între SUA și Rusia, pentru a decide soarta Venezuelei: care vor fi pozițiile celor doi giganți

AFP
rusia sua

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, se va întâlni săptămâna viitoare, in Finlanda, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru a discuta despre neînțelegerile dintre cele două țări în legătură cu situația din Venezuela, a anunțat un oficial american, citat de France 24.

Citește și: Robert Turcescu aruncă pe piață o informație BOMBĂ: s-a dat un telefon în România de la cel mai înalt nivel

Oficialul, care a dorit să își păstreze anonimatul, a declarat că cei doi diplomați vor discuta mai multe aspecte ale relațiilor bilaterale în cadrul unei întâlniri a Consiliului Arctic ce va avea loc începând de luni în orașul finlandez Rovaniemi.

„Când se vor întâlni, cei doi vor discuta o serie de subiecte, inclusiv despre îngrijorările noaste privitoare la acțiunile Rusiei din Ucraina și. bineînțeles, despre Venezuela”, a declarat el.

Lavrov și Pompeo au discutat miercuri prin telefon despre situația din Venezuela, în contextul în care Statele Unite încearcă să îl îndepărteze de la putere pe Nicolas Maduro, un aliat al Moscovei. În cadrul acelei convorbiri, Pompeo i-a spus lui Lavrov că asistența pe care Rusia i-o oferă lui Maduro „destabilizează” Venezuela. La rândul său, Lavrov a declarat că Statele Unite au „o influență distructivă” în Venezuela.

Întâlnirea dintre cei doi va avea loc la scurt timp după ce Mike Pompeo a declarat că „o acțiune militară americană este posibilă” în Venezuela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.