Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intalnire - Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului si al intregii Palestine

dragnea theophilos

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit astazi in Israel cu Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului si al intregii Palestine. Chiar la intrarea in biroul Patriarhului, Sfintia-Sa i-a aratat presedintelui social democrat o dovada in plus a respectului sau pentru poporul roman : o icoana cu Sfantul Constantin Brancoveanu si fiii sai, pe care a primit-o de la Patriarhul Daniel in anul 2014, cand s-a aflat in Romania.

“Aceasta icoana cu Sfintii Brancoveni pe care o port in suflet dar am dorit sa o vad si in fiecare zi, cand ajung la biroul patriarhal, este pentru mine o punte autentica intre popoarele noastre, intre cei care suntem crestini si care gandim in acelasi fel rolul covarsitor al religiei, acela de a uni, nu de a dezbina. Din pacate sunt si oameni care, in numele religiei, lupta cu arme care lasa victime omenesti”, a afirmat Patriarhul Theophilos al III-lea.

La randul sau, presedintele PSD i-a transmis Excelentei-Sale ca romanii sunt un popor care iubeste pacea, relatiile bune intre oamenii de diferite culturi, credinte si obiceiuri.

“Mesajul nostru a fost intotdeauna si va ramane unul pacifist, romanii urasc razboiul, luptele si adversitatile. Avem multi prieteni evrei, dar si greci – tara de origine a Patriarhului Theophilos al III-lea-, si alte nationalitati. Pentru noi, buna convietuire si vecinatate nu sunt vorbe in vant, nu sunt doar fraze in discursuri, ci un mod de a ne comporta si simti in fiecare zi”, l-a asigurat presedintele PSD pe Patriarhul Ierusalimului si al intregii Palestine.

De asemenea, Liviu Dragnea a transmis Sfintiei-Sale si un mesaj de prietenie si cele mai bune ganduri, din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel.

Patriarhul Israelului si a intregii Palestine i-a daruit presedintelui PSD o icoana sfintita cu Maica Domnului si Pruncul.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.