Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnirea care ar putea opri războiul din Israel și Ucraina: întrevedere între Joe Biden și Xi Jinping

CNN
joe biden xi jinping

Întâlnirea care ar putea opri războiul din Israel și Ucraina: întrevedere între Joe Biden și Xi Jinping

Președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping se vor întâlni pe 15 noiembrie, spune un oficial american citat de AFP, relatează Mediafax.

Președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping se vor întâlni pe 15 noiembrie în zona San Francisco, în încercarea de a „stabiliza" legăturile dintre cele două superputeri.

„Obiectivul nostru va fi să încercăm să luăm măsuri care să stabilizeze într-adevăr relația dintre Statele Unite și China, să eliminăm unele zone de neînțelegere și să deschidem noi linii de comunicare", a declarat un oficial de rang înalt al administrației.

Întâlnirea, care nu fusese confirmată anterior, nu este de așteptat să producă rezultate majore, dar are ca scop evitarea unui conflict între China și Statele Unite.

Biden și Xi vor discuta și despre crize globale presante, cum ar fi războiul dintre Israel și Hamas și invazia Rusiei în Ucraina, precum și despre tensiunile legate de insula Taiwan, un punct fierbinte.

Cei doi lideri nu s-au mai văzut de un an de la ultima lor întâlnire din Bali, în noiembrie 2022, iar relațiile dintre Beijing și Washington au intrat în impas.

Biden, în vârstă de 80 de ani, și Xi, în vârstă de 70 de ani, participă amândoi la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific de săptămâna viitoare de la San Francisco, dar oficialii nu au vrut să spună dacă întâlnirea lor va avea loc chiar în oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.