Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnirea dinte Angela Merkel şi Paolo Gentiloni a fost amânată pentru 15 februarie

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a amânat pentru data de 15 februarie întâlnirea programată pentru miercuri cu şeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, după ce blocul său conservator CDU/CSU a convenit, după negocieri maraton, un acord privind reînnoirea 'marii coaliţii' şi formarea unui nou cabinet cu social-democraţii (SPD), transmite dpa. Discuţiile dintre Merkel şi Gentiloni, amânate iniţial doar pentru câteva ore, vor avea loc joi, 15 februarie, au confirmat birourile celor doi şefi de guvern, conform Agerpres.

Paolo Gentiloni şi-a scurtat vizita oficială în Germania după ce a rostit un discurs la Universitatea Humboldt cu privire la relaţiile italo-germane şi la Uniunea Europeană, în care a salutat acordul de coaliţie convenit la Berlin, considerându-l 'important' pentru viitorul Europei.

Prim-ministrul italian se află în mijlocul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de la 4 martie. Formaţiunea sa, Partidul Democrat, aflată la guvernare, este devansată în sondaje de Mişcarea Cinci Stele, populistă, şi de o coaliţie de dreapta condusă de fostul premier Silvio Berlusconi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.