Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnirea lui Klaus Iohannis, din cauza căreia a declarat că nu poate fi prezent la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, ar putea fi ANULATĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a avertizat că summitul UE pe tema acordului Brexit, programat duminică, ar putea fi anulat în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere privind statutul viitor al provinciei britanice Gibraltar, informează postul Sky News.

"Dacă nu va exista nicio înțelegere, este evident că ceea ce se va întâmpla este că cel mai probabil Consiliul European nu va avea loc", a declarat liderul Guvernului spaniol, aflat într-o vizită oficială la Havana, scrie mediafax.ro.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

Oficialii de la Madrid au acuzat Marea Britanie că a introdus o clauză în acordul de retragere care ar permite ca în provincia britanică Gibraltar să fie aplicați termenii unui viitor tratat comercial cu UE fără să mai fie necesar acordul Spaniei.

Marco Aguiriano, secretarul de stat pentru UE de la Madrid a declarat: "Suntem îngrijorați pentru că acest paragraf, introdus aproape în mod perfid și sub acoperirea întunericului, ar putea fi folosit de Marea Britanie în viitor pentru a susține că un viitor acord între UE și Marea Britanie ar putea fi aplicat în Gibraltar fără a necesita neapărat acordul prealabil al Spaniei".

Citește și: Există salarii de lux în radioul public! Cât primește lunar șeful SSR

Londra dorește ca acordul privind ieșirea Marii Britanii din UE și cel privind relațiile viitoare post-Brexit să se aplice și provinciei Gibraltar, în timp ce Madridul vrea ca viitorul statut al acestui teritoriu să fie negociat bilateral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.