Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâmplare şocantă pentru o mare sportivă care ne-a reprezentat la Rio: A ajuns la URGENȚĂ

Daniela Carlan

Întâmplăre reprobabilă pentru o maratonistă româncă prezentă la Olimpiada de la Rio. A vrut să participe la un concurs în România şi a păţit-o grav de tot. A fost atacată de bărzăuni şi a ajuns la urgenţe.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

Atacată de un roi de viespi de pădure în timp ce alerga o cursă de trail, maratonista Daniela Cîrlan a fost transportată la finalul competiției la spital cu Salvarea, cele cinci înțepături din cap provocându-i dureri groaznice, dezvăluie 4run.ro. Viespea mare de pădure, cunoscută și ca bărzăune, gărgăune, găunoi, tăun, viespoi, bâzgar sau bâzălău, este cea mai mare viespe din Europa, matca având în medie 3,5 cm (max. 5 cm), iar masculii și lucrătoarele ajung la 2,5 cm în medie. Față de albine care după atac își pierd acul și mor, acul viespii se poate folosi de mai multe ori. Chiar dacă veninul nu este așa de tare ca al albinelor, de 10 ori mai ușor, durerea înțepăturilor de Vespa crabo poate ține și câteva zile și, da, poate provoca și moartea.

Citește și: Descoperire ISTORICĂ în cercetare: Oamenii se pot reproduce fără ovule

”Am simțit niște lovituri puternice în cap. Mă durea rău, nici nu mai știam ce e cu mine. M-am oprit din alergare, pentru că nu înțelegeam ce se întâmplă, era prima dată când aveam de a face cu așa ceva. Era cineva prin zonă, a venit și m-a luat la palme ca să omoare viespile. Nu cred că trebuia să mă opresc cum am început să fiu înțepată, dar nu am știut cum să reacționez”, a povestit Daniela.

Citește și: Țara din Europa în care prenumele Angelina era INTERZIS a decis că părinții le pot da copiilor acest prenume

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.