Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâmplări halucinante în Sectorul 4 din Bucureşti: Primăria închide unele locuri de joacă în miezul zilei şi scoate lumea cu poliţia din parcuri

Daniel-Baluta-4

Nu mica ii este mirarea unui parinte care se duce cu copilul intr-un loc de joaca special amenajat de Primarie, dar ziua in amiaza mare este dat afara de Politia Locala pentru ca parculetul se... inchide. Acest lucru s-a intamplat in weekend intr-un loc de joaca din Sectorul 4.

Am vrut sa aflam de la autoritatile de sector de ce se inchid locurile de joaca in mijlocul zilei, chiar si in weekend, cand parintii au mai mult timp liber pentru a sta pe afara cu cei mici. Reprezentantii Primariei Sectorului 4 au declarat pentru ziare.com ca in cele mai multe parcuri din sector este permis accesul zilnic in intervalul orar 08:00 - 22:00, dar ca sunt exceptii acolo unde "cetatenii din imobilele situate in imediata vecinatate a locurilor de joaca au solicitat inchiderea temporara a acestora in intervalul 13:00-16:00, pentru respectarea ordinii si linistii publice".

Dupa ce mai multi parinti au fost scosi in weekendul trecut dintr-un astfel de parculet de pe Sos. Oltenitei de politistii locali, am dorit sa aflam care este explicatia interventiei fortelor de ordine. Reprezentantii institutiei sustin ca politistii locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 4 nu restrictioneaza in niciun fel liberul acces in locurile de joaca, dar ca acestia intervin cand exista sesizari din partea cetatenilor si cand este nevoie de "restabilirea ordinii si linistii publice".

Interventia acestora are loc in baza Legii nr.61/1991 actualizata in 2016 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Acest act normativ prevede ca este contraventie "tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in orice alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora".

Asadar, politistii au dreptul sa intervina in intervalul orar 13:00 - 14:00, dar nu si intre 14:00 si 16:00, cand copii au, totusi, accesul interzis in aceste locuri de joaca. Intreaga situatie este absurda. Acele locuri de joaca nu s-au construit fara aprobarea primariei, care acum le inchide in mijlocul zilei si pune Politia sa scoata copiii si parintii cu forta. Iar actiunea fortelor de ordine este acoperita de lege doar intr-o ora din cele trei ale intervalului cu acces interzis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.