Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întârzierile în programul de modernizare a Eurofighter pun în pericol contribuţia Germaniei la NATO

Eurofighter

Întârzierile înregistrate în adaptarea avionului de luptă Eurofighter la operaţiuni aer-sol ar putea împiedica Germania să-şi respecte promisiunea de a contribui în 2018 la forţa de reacţie rapidă a NATO, relevă un raport guvernamental german citat joi de agenţia Reuters. Eurofighter, dezvoltat iniţial de compania Airbus pentru luptă în aer, a fost adaptat abia ulterior pentru executarea de bombardamente, adică rolul în care Berlinul şi-a propus să folosească această aeronavă anul viitor în cadrul contribuţiei sale la Forţa de răspuns a NATO.

Orice întârziere în acest sens ar însemna o lovitură pentru forţele armate germane, în mijlocul unui program de investiţii menit să le consolideze capacitatea de a-şi asuma un rol extins în securitatea europeană, în faţa unei Rusii tot mai active. Potrivit unei anexe confidenţiale la raport, noile capacităţi ale aeronavei vor fi testate abia în septembrie, ceea ce înseamnă că timpul necesar pentru finalizarea testelor va fi foarte scurt. Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a precizat că NATO va testa în a doua jumătate a acestui an capacităţile aer-sol ale forţei aeriene, conform Agerpres.

Germania şi-a folosit deja intens flota de aparate Eurofighter pentru apărarea spaţiului aerian al ţării şi din regiunea baltică, în cadrul patrulelor NATO criticate de Rusia. Flota existentă de avioane Eurofighter a Germaniei a acumulat până la sfârşitul anului trecut 76.000 de ore de zbor, se menţionează în raport, care notează că aeronavele mai au nevoie de îmbunătăţiri la sistemele de autoapărare, viziune nocturnă şi comunicaţie. Mai mult, cele mai vechi din aceste Eurofightere încep să-şi atingă limitele, avertizează raportul. Germania a comandat 143 de avioane Eurofighter, din care 125 au fost deja livrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.