Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intel vrea subvenții de 8 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de semiconductori în Europa

intel

Compania Intel vrea subvenții de 8 miliarde de euro (9,7 miliarde de dolari) pentru construirea unei fabrici de semiconductori în Europa, a declarat vineri CEO-ul Pat Gelsinger, în condițiile în care continentul încearcă să-și reducă dependența de importuri de cipuri, relatează Reuters.

Este pentru prima dată când Pat Gelsinger a comunicat cât de mult ar dori ca ajutor de stat, Intel urmărind să depășească rivalii asiatici în fabricarea cipurilor, potrivit mediafax.ro.

„Ceea ce cerem atât SUA, cât și guvernelor europene, este să facem producția competitivă în comparație cu Asia”, a declarat Gelsinger pentru Politico Europe într-un interviu.

Un purtător de cuvânt al Intel a confirmat că interviul a avut loc vineri la Bruxelles, unde Gelsinger trebuia să se întâlnească cu comisarul european Thierry Breton pentru discuții despre strategia în domeniul semiconductorilor.

Gelsinger, la primul său turneu european de la preluarea conducerii, a anunțat luna trecută o nouă strategie, cu investiții de 20 de miliarde de dolari în producția de cipuri în Statele Unite.

Mai mult decât atât, Gelsinger caută o locație pentru o fabrică din Europa despre care spune că ar sprijini obiectivul dublării cotei europene în producția globală de cipuri, la 20%, în următorul deceniu.

Breton a purtat, de asemenea, discuții vineri cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, cel mai mare producător de cipuri din lume, înaintea Samsung și Intel.

"Pentru a satisface cererea actuală și viitoare a industriei semiconductoarelor, Europa va crește drastic capacitatea de producție - atât pe cont propriu, cât și prin parteneriate selectate pentru a asigura securitatea aprovizionării", a postat, pe Twitter, Breton, după discuții.

Surse din industrie și diplomatice spun că, dintre cei trei mari producători de cipuri, Intel este singurul care și-a exprimat până acum interesul concret în ținta lui Breton de a produce cele mai avansate cipuri în Europa.

În cadrul vizitei sale germane, Gelsinger s-a întâlnit și cu directori ai producătorului auto BMW și cu operatorul de telecomunicații Deutsche Telekom, a comunicat Intel.

Surse au declarat că șeful Intel a vizitat și sediul Volkswagen, deși un purtător de cuvânt al Intel a spus că nu poate confirma o întâlnire.

Gelsinger călătorește săptămâna viitoare în Israel, unde Intel va anunța o investiție de 200 de milioane de dolari într-un nou campus de dezvoltare a cipurilor și angajarea a 1.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.