Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inteligența Artificială ajunge în atenția ONU - Este așteptată prima rezoluție cu privire la AI

facebook.com
inteligenta artificiala

Adunarea Generală a ONU va adopta probabil luna aceasta prima rezoluţie privind inteligenţa artificială (AI), transmite miercuri dpa, potrivit Agerpres.

Un proiect de rezoluţie redactat de Statele Unite subliniază "urgenţa realizării unui consens global privind sistemele de inteligenţă artificială sigure, securizate şi fiabile".

Textul obţinut de dpa afirmă că dezvoltarea rapidă a AI necesită un cadru de reglementare internaţional şi oferă ocazia pentru cooperare în special cu ţările mai sărace.

Proiectul a fost acceptat fără alte propuneri de amendamente după ce a fost negociat câteva luni de diplomaţii statelor membre ale ONU, ceea ce face posibilă adoptarea în unanimitate de către cei 193 de membri ai Adunării Generale, înainte de sfârşitul lui martie.

Termenul de inteligenţă artificială se referă de obicei la aplicaţiile care au la bază învăţarea automată (machine learning). Dezvoltarea rapidă a unor software-uri mai puternice deschide posibilităţi uriaşe pentru progrese importante în combaterea bolilor cum ar fi cancerul sau rezolvarea unor probleme de amploarea crizei climatice.

În acelaşi timp, există îngrijorarea că aplicaţiile puternice pot provoca daune imense dacă dezvoltarea lor nu este reglementată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.