Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intemperiile au cauzat moartea a 27 de copii în Afganistan

bbc.com
cutremur afganistan

Căderile puternice de zăpadă şi temperaturile glaciale au dus la moartea a 27 de copii sub cinci ani într-un district izolat din nordul Afganistanului, au declarat joi autorităţile, citate de AFP. Drumurile din districtul Darzaab (provincia nordică Jawzjan) sunt acoperite de un strat de 50 de centimetri de zăpadă, care blochează accesul la orice asistenţa medicală, în contextul în care temperaturile au plonjat până sub -10 grade Celsius.

"Din nefericire, 27 de copii au murit din cauza ninsorilor abundente şi a frigului", a declarat pentru AFP guvernatorul districtului, Rahmatullah Hashar, adăugând că aceste decese au avut loc în ultimele două sau trei zile. Vârsta acestor copii nu depăşea cinci ani, a adăugat el, subliniind faptul că drumurile sunt încă blocate, iar bilanţul victimelor ar putea creşte în continuare, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Jawzjan, Reza Ghafoori, a confirmat decesele, precizând că ajutoarele sunt pe punctul de a fi trimise. Căderile de zăpadă şi avalanşele ucid zeci de persoane în fiecare iarnă în Afganistan, în contextul în care ajutoarele precare şi infrastructura deficitară îngreunează operaţiunile de salvare în timpul catastrofelor naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.