Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intensificarea turismului la Cernobîl determină Belarusul să-și securizeze frontiera cu Ucraina

cernobil

Republica Belarus îşi securizează frontiera cu Ucraina lângă Cernobîl, unde în 1986 a avut loc un dezastru nuclear, în condiţiile în care turismul spre zona contaminată înregistrează o creştere substanţială, informează vineri dpa.

Republica Belarus trebuie să-şi "închidă frontiera de stat de-a lungul zonei Cernobîl", a declarat joi un oficial al poliţiei de frontieră belaruse, Anatoli Lappo, pentru agenţia de presă BelTA. "Există o foarte mare contaminare lângă linia de frontieră", a avertizat el.

Epicentrul dezastrului a fost la circa 10 kilometri de frontiera cu Belarus, pe atunci una dintre republicile sovietice socialiste ale Uniunii Sovietice.

Având mare nevoie de bani, Ucraina promovează turismul în zona de excluziune Cernobîl pentru a alimenta fondurile de stat, reduse dramatic în ultimii ani de războiul împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării.

Anul acesta, Ucraina a înregistrat cel mai mare număr de turişti în zona exclusivă Cernobîl, lângă frontiera sa cu Belarus, în nord, cu mai mult de 100.000 de oameni care au vizitat deja zona anul acesta.

Explozia reactorului nuclear de la Cernobîl, la circa 100 de kilometri nord de Kiev, este considerată cel mai mare dezastru nuclear din istorie.

Ucraina a început să faciliteze turismul în masă spre sit în 2011, în condiţiile în care radiaţia emisă în urma dezastrului a înregistrat niveluri permisibile.

În prezent, Belarus monitorizează zona de frontieră cu drone, a precizat oficialul belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.