Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interdicția de 100 de ani de a dansa tango a fost ridicată în Ungaria

telegraph.co.uk
tango

În oraşul ungar Pécs tangoul era interzis, dar nimeni nu ştia: o normă municipală din 1922, care interzicea acest dans fiind considerat "imoral" şi care treptat a fost dată uitării, dar nu şi anulată, a fost ridicată de Primărie, relatează miercuri EFE.

"Considerând că oraşul Pécs vrea să popularizeze tangoul, dansat în întreaga lume, şi să îmbogăţească cultura locală, doreşte ca pe viitor toţi cetăţenii săi să poată practica tangoul fără limite", se arată în moţiunea care a fost votată de toate partidele politice .

În acest fel a fost anulată oficial o interdicţie de care nu îşi mai amintea nimeni având în vedere că nu era aplicată: în acest oraş cu 140.000 de locuitori, funcţionează în prezent cinci şcoli de tango, potrivit Agerpres.ro.

Restricţia a fost ridicată la iniţiativa consilierului Tamás Horváth, care a descoperit că această interdicţie era încă menţinută oficial şi a propus să fie anulată într-un moment în care oraşul se pregăteşte să organizeze cea de-a 15-a Întâlnire Internaţională a Dansului, în cadrul căreia se desfăşoară şi Sărbătoarea Tangoului de la Pécs.

Interdicţia asupra tangoului a fost impusă în 1922, după ce autorităţile de atunci au considerat că acest dans, la fel ca shimmy, one-step sau foxtrot, reprezintă "o ofensă adusă bunului gust şi moralei publice, promovând erotismul şi nu distracţia".

Ulterior, profesorii de tango au reuşit să relaxeze interdicţia oferind să predea o versiune liberă de orice încărcătură erotică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.