Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii din Olanda, suspendată de o curte de apel

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

O Curte de apel olandeză a suspendat marţi o hotărâre pronunţată mai devreme în cursul zilei de către o instanţă din Haga care ordonase guvernului să anuleze interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, o măsură de combatere a COVID-19, informează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

"Aceasta înseamnă că interdicţia de circulaţie de la ora 21:00 (20:00 GMT) rămâne în vigoare", a anunţat televiziunea de stat NOS. Hotărârea finală a instanţei de apel va fi pronunţată vineri.

Curtea a dorit să prevină un 'efect yo-yo', a spus judecătorul, în aşteptarea şedinţei de vineri în care instanţa trebuie să decidă dacă va permite continuarea aplicării interdicţiei de circulaţie până pe 2 martie sau dacă aceasta va trebui să înceteze conform deciziei judecătorului anunţate marţi.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

'Interdicţia de circulaţie este valabilă şi în această seară', a reacţionat pe Twitter premierul Mark Rutte.

Un tribunal din Haga a decis marţi că guvernul olandez trebuie să pună capăt interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, măsură care a declanşat revolte violente în ţară.

Cazul a fost adus în faţa justiţiei de Viruswaarheid ('Adevărul despre virus'), o grupare care se opune măsurilor de combatere a COVID-19, inclusiv interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, şi care a organizat numeroase proteste de la începutul crizei sanitare.

Guvernul olandez a anunţat la începutul lunii februarie prelungirea până pe 2 martie a interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 - 04:30, în vigoare din 23 ianuarie.

În timpul unei conferinţe de presă, premierul Rutte le-a cerut olandezilor să 'respecte în continuare interdicţia de circulaţie', chiar dacă instanţa ar urma să respingă recursul.

Chiar dacă s-ar dovedi că interdicţia de circulaţie nu s-a bazat pe un 'temei juridic' corect, 'asta nu înseamnă că această măsură nu este necesară', a adăugat Mark Rutte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.