Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la aplicaţia TikTok, blocată de un judecător federal

TikTok
TikTok

Interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la descărcarea aplicaţiei chineze TikTok, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 12 noiembrie, a fost blocată de un judecător federal, scrie Variety, potrivit news.ro.

Cazul a fost adus în faţa curţii de trei creatori TikTok, care au susţinut că ordinul executiv al preşedintelui Trump prin care era stabilită o interdicţie completă a aplicaţiei în SUA încalcă dreptul la libertatea de expresie, stipulat în Primul Amendament.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Casa Albă susţine că TikTok reprezintă o ameninţare la securitatea naţională.

Hotărârea preliminară de vineri de a bloca interdicţia a fost dată de judecătorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania, care a scris că reclamanţii „au demonstrat posibilitatea clară de daune ireparabile”. Ea a mai remarcat faptul că descrierile făcute de Guvernul american referitor la ameninţarea pe care o reprezintă aplicaţia TikTok sunt formulate „ipotetic”, astfel, nu a putut descoperi riscul prezentat.

Decizia a venit după ce, pe 28 septembrie, un alt judecător a blocat interdicţia de descărcare a TikTok în SUA cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Citește și: DOSAR BREAKING - Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

Cei trei creatori de conţinut TikTok în cazul din Pennsylvania - Douglas Marland, Cosette Rinab şi Alec Chambers - au deschis proces preşedintelui Donald Trump şi lui Willbur Ross, secretarul american al Comerţului, pe 18 septembrie.

TikTok este folosită de peste 100 de milioane de americani şi 50 de milioane o folosesc zilnic, potrivit documentelor depuse în proces.

Interdicţia le-ar aduce creatorilor de conţinut mari pierderi băneşti. Rinab a declarat că realizează clipuri pentru branduri de modă şi alte companii şi câştigă între 5.000 şi 10.000 de dolari pentru fiecare, în timp ce Chambers a câştigat 12.000 de dolari promovând doar un brand.

Reprezentanţii TikTok au transmis, în urma hotărârii de vineri, că sunt „profund impresionaţi de sprijinul arătat de creatori”.

Compania chineză ByteDance a ajuns în luna septembrie la un acord provizoriu cu Oracle şi Walmart pentru a muta sediul general în Statele Unite şi pentru crearea TikTok Global, estimată la 60 de miliarde de dolari. Guvernele chinez şi american trebuie să îşi dea acceptul. Trump a spus că „binecuvântează” acordul preliminar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.