Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interdicția pentru prefecți să mai comunice date despre cei infectați cu Coronavirus este confirmată OFICIAL. Cum este justificată măsura

Facebook
interne vela

Secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, semnează 2 adrese către toate prefecturile din ţară în care se transmite interdicţia de a mai comunica public informaţii despre numărul de teste de COVID-19 efectuate, numărul de rezultate pozitive şi starea pacienţilor testaţi pozitiv. În prima apare strict interdicția, în a doua ea este justificată prin faptul că astfel de comunicări ar putea duce la stigmatizarea acelor persoane în comunitățile lor.

CITEȘTE ȘI: De ce poate săpunul să distrugă coronavirusul .

Adresele au fost confirmate oficial de Grupul de Comunicare Strategică:

”Totodată, raportarea distribuirii pe județe a cazurilor confirmate cu noul coronavirus(COVID-19) nu indică prezența persoanelor respective în comunități, așa cum induce o astfel de raportare, întrucât această raportare se realizează în funcție de adresa de domiciliu. Potrivit protocolului medical, persoanele confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus sunt internate în spitalele special destinate unor astfel de cazuri pozitive, într-un regim strict de izolare (ex: o persoană din Suceava este internată în Iași). De asemenea, și în privința unei raportări care ar indica situația internărilor în funcție de unitățile spitalicești, am constatat riscul de a genera confuzie pentru comunitățile respective și de a induce o percepție distorsionată față de situația de fapt. Este motivul pentru care încercăm să prevenim stigmatizarea și orice situație care, la nivel local, ar genera comportamente sociale nejustificate.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.