Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interesant | A fost anunțată lansarea ‘Uniunii gazului’: fac parte Rusia, Uzbekistan și Kazahstan

rusia uzbekistan kazahstan

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său kazah Kasîm-Jomart Tokaev şi-au afişat luni unitatea, lăudând legăturile istorice dintre ţările lor. Cei doi au discutat despre crearea unei "uniuni tripartite a gazelor" cu Uzbekistanul, a anunțat marți secretarul de presă al liderului kazah Ruslan Zheldibay.

"Mass-media primește câteva întrebări cu privire la vizita șefului statului la Moscova", a scris el pe pagina sa de Facebook. Zheldibay a menționat că, în timpul discuțiilor de la Kremlin ale președinților Kazahstanului și Federației Ruse, aceștia au discutat despre crearea unei "uniuni tripartite a gazelor naturale" formată din Rusia, Uzbekistan și Kazahstan, în vederea coordonării acțiunilor de transport al gazelor rusești prin teritoriile Uzbekistanului și Kazahstanului.

Potrivit acestuia, Putin și Tokaev consideră că este necesar să se poarte negocieri detaliate cu participarea experților din cele trei țări "pentru a găsi o soluție rațională la această problemă, ținând cont de interesele tuturor părților interesate".

Pe 28 noiembrie, Tokaev, în timpul unei întâlniri cu premierul rus Mihail Mishustin, a declarat că Putin a propus crearea unei uniuni tripartite și că îl va suna pe președintele Uzbekistanului în această privință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.