Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interesanta balanță comercială dintre Rusia și SUA după aproape 3 luni de război. Suspiciuni că statele UE sunt lăsate în off-side

vestidinrusia.ro
sua rusia sah joc politic

Pe zi ce trece statele occidentale anunță înăsprirea embargo-ului împotriva Federației Ruse. Numai că embargo-ul pare să aibă efecte diferite asupra statelor europene și asupra SUA. Dacă ne uităm pe cifrele oficiale pare că americanilor nu le merge chiar rău dacă valoarea schimburilor comerciale cu Rusia a ajuns la un nivel fără precedent, relatează Reseau Internațional.

Teoretic rolul unor sancțiuni e acela de a slăbi economic un stat... prin urmare nu putem fi surprinși decât de faptul că, în martie 2022, după prima luna de razboi si deci de sanctiuni, importurile americane din Rusia au doborat un record vechi de mai bine de 10 ani pentru o luna martie cu 2,75 miliarde de dolari marfuri importate.

Importurile SUA din Rusia în primul trimestru al anului 2022 au doborât un record istoric de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, cu mărfuri în valoare de 7,28 miliarde de dolari pentru primul trimestru.

Rusia având, la rândul ei, redus considerabil, în martie 2022, importurile rare din SUA, partener considerat nesigur, deficitul comercial al SUA cu Rusia a atins astfel un record absolut în prima lună de război la 2,65 miliarde. dolari și pentru întregul trimestru I 2022 la 6,29 miliarde de dolari.

”În concluzie provizorie, Statele Unite par să continue să importe ceea ce le trebuie din Rusia, fără a aplica nici cea mai mică constrângere: „fă cum spun eu, dar nu cum fac eu”. Comerțul SUA cu Rusia continuă, chiar crește, în ciuda războiului din Ucraina.

Ne face să se întrebe dacă, impunând partenerului său european să crească sancțiunile anti-rus, în special asupra importurilor de gaze și petrol, SUA nu încearcă să slăbească UE sau să o pună în dificultate, astfel încât să nu aibă de ales decât să rămână pe orbita lor.”, susțin jurnaliștii de la Reseau Internațional care publică în sprijinul afirmațiilor lor datele statistice oficiale americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.