Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interesele rechinilor imobiliari nu țin cont de sănătatea națiunii

revista presei

Evenimentul Zilei:

Cât timp mai avem Institutul Cantacuzino, România rămâne singura țară din această parte a Europei care poate produce vaccinuri și care nu se află, încă, la cheremul marilor producători de medicamente... Interesele rechinilor imobiliari, care au pus ochii pe terenurile deţinute de instituţie – patru hectare în Cotroceni, în centrul Capitalei, plus 10 hectare în Băneasa dar și „pohtele” funcționarilor guvernamentali care visează câștiguri grase de pe urma importurilor, nu țin cont de sănătatea națiunii.În luna octombrie, Institutul Cantacuzino a fost trecut în subordinea Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Două luni mai târziu, 183 de membri ai Academiei de Științe Medicale din România au adoptat, în unanimitate, o declarație adresată Președinției României, prin care au atras atenția asupra intenției de distrugere definitivă a producției de vaccinuri a Institutului Cantacuzino. Elita medicinei românești a reclamat că se urmărește în fapt oprirea producției, întrucât producția de vaccinuri nu are nimic în comun cu Ministerul Educației. În luna ianuarie 2015, academicienii au revenit și la președintele Klaus Iohannis cu petiția pe care o înregistraseră la Cotroceni pe 2 decembrie 2014, la finalul mandatului lui Traian Băsescu. Au primit de la Iohannis un răspuns doar pe hârtie, precum că „problema este importantă și merită toată atenția”. Dacă nimeni „de sus” nu vrea să înțeleagă că sănătatea poporului duce la bunăstare și că este mai presus de strălucirea arginților, vom bifa, în scurt timp, încă o rubrică rușinoasă pe lista eșecurilor post-decembriste, după dispariția Semănătoarea, a IMGB și a atâtor alte instituții fundamentale pentru economia dar și pentru siguranța națională.

Romania Libera:

Președintele PSD și-a convins partidul, la sfârșitul săptămânii trecute, să nu mai susțină corupții în funcții publice, dar apoi Ponta a făcut tot ce a putut pentru a-l ține pe Șova departe de arest. Legăturile tulburi dintre cei doi ar putea ieși la iveală dacă Dan Șova ar ajunge la închisoare, fiindcă acolo lucrurile devin mai fluide, iar oamenii, mai sensibili... Premierul speră că atât timp cât este în funcție va fi ferit de anchetele DNA, dar nu are nici o certitudine, mai cu seamă că anchetatorii ar putea avansa pe două fronturi spre Victor Ponta: prin cumnatul arestat, care ar fi folosit și firme de care actualul premier nu e total străin, și prin Șova, care ar fi împărțit banii de la Turceni și Rovinari și cu Ponta. Poate ar mai fi și declarația de avere a premierului, pe care încă nimeni nu a pus-o în concordanță cu averea reală a cuplului Victor Ponta-Daciana Sârbu.

Ziarul Financiar:

Grecia mai are timp până luni să arate că respectă angajamentele de reformă, după ce zona euro a exclus ca statul elen să aibă acces rapid la finanţare, au declarat trei persoane apropiate situaţiei după o teleconferinţă a secretarilor de stat din ministerele de Finanţe ale statelor din regiune. Reprezentanţii ministerelor au cerut miercuri cu fermitate ca Grecia să prezinte în detaliu reformele, în schimbul deblocării fondurilor, iar premierul Alexis Tsipras trebuie să arate că Grecia poate recâştiga încrederea în promisiunile sale, au spus sursele, citate de Bloomberg. Oficialii au lăsat deschisă posibilitatea ca Grecia să primească 1,2 miliarde de euro care au fost alocate susţinerii sistemului bancar, ei arătând că statul elen nu poate accesa aceste fonduri din cauza unei piedici de natură tehnică. În consecinţă, Grecia trebuie să arate că va continua schimbările cerute de creditori, pentru a a obţine din nou sprijin financiar.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.