Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interesele Rusiei în Balcani! 'Influența nocivă' a rușilor în regiune. Serghei Lavrov: 'De unde vine?'

balcani

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a comentat într-un interviu acordat ziarului bosniac Glas Srpske acuzațiile aduse Moscovei de „influență nocivă” în Balcani.

Lavrov a menționat că, în ciuda declarațiilor făcute de Occident, nimeni nu poate explica cu adevărat care este „influența dăunătoare” a Rusiei. „Există multe argumente și insinuări goale și inactive, dar nimeni nu poate da dovezi și fapte. Și de unde vin? Legăturile noastre multidisciplinare extinse cu toate statele din regiune se dezvoltă în mod absolut transparent, în deplină conformitate cu normele dreptului internațional”, a spus ministrul.

Ministrul de Externe a subliniat că Moscova joacă un rol important în soluționarea post-conflict. Multe țări nu apreciază acest lucru, potrivit lui Lavrov, deoarece este un obstacol în calea realizării intereselor lor „egoiste” în transformarea Balcanilor într-o „arenă de confruntare geopolitică”.

Astfel, acuzațiile de „influență nocivă” sunt doar o încercare de a „denigra” Rusia și de a-și masca propriile modele, a spus Lavrov. El a adăugat, de asemenea, că Moscova vede Balcanii ca pe un teritoriu de securitate, stabilitate, care prosperă pe baza respectului reciproc pentru toate statele și popoarele din regiune.

Serghei Lavrov a menționat că Occidentul încearcă să pedepsească Rusia pentru politica sa externă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.