Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internaţionalul brazilian Gabigol, suspendat doi ani pentru o tentativă de fraudare a unui control antidoping

Queen Atletica
antidoping

Internaţionalul brazilian Gabriel Barbosa, cunoscut sub numele de Gabigol, atacantul echipei de fotbal Flamengo, a fost suspendat pe o perioadă de doi ani din cauza unei tentative de fraudare a unui control antidoping, în cursul anului trecut, a anunţat luni Tribunalul sportiv antidoping din Brazilia, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Sancţiunea, supusă apelului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, va intra în vigoare pe 8 aprilie, a anunţat organismul într-un comunicat.

În vârstă de 27 de ani, Gabigol, unul dintre starurile lui Flamengo, a fost acuzat în decembrie că a obstrucţionat desfăşurarea unui control antidoping inopinat organizat la centrul de antrenament al clubului din Rio de Janeiro.

În timp ce colegii săi au fost verificaţi la ora 10:00, el a ignorat apelul şi s-a prezentat după prânz, potrivit acuzării, citată de presa braziliană. Când a ajuns, Gabigol a fost supărat că un poliţist a trebuit să-l escorteze la toaletă. În cele din urmă, el nu a respectat protocolul de recoltare a probelor.

La momentul respectiv, cea mai populară echipă din Brazilia se pregătea pentru returul finalei statului Rio, în care s-a înclinat în faţa rivalei Fluminense (1-4).

Cu o contribuţie importantă la câştigarea titlurilor de campioană a Braziliei (Brasileirao) şi a trofeelor din Copa Libertadores în 2019 şi 2022 - primele cucerite de Flamengo în această competiţie începând din 1981 - Gabigol a negat că a "încercat să trişeze".

Format la Santos FC, clubul lui Pele, Gabigol a evoluat fără prea mult succes şi în fotbalul european, la Benfica Lisabona şi Inter Milano, înainte de a reveni în Brazilia.

El a fost selecţionat de 18 ori în echipa naţională a ţării sale, pentru care a marcat cinci goluri. El a disputat ultimul său meci internaţional în 2022, înainte de Cupa Mondială din Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.