Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERPOL loveşte cu BAROSUL în traficanţii de artă - 101 persoane arestate şi 19.000 de obiecte recuperate

static.euronews.com
Interpol

Interpol a anunţat miercuri că 101 persoane au fost arestate şi 19.000 de obiecte furate au fost recuperate în timpul unei vaste operaţiuni internaţionale împotriva traficului de opere de artă şi antichităţi, desfăşurate în 103 ţări, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Printre obiectele confiscate: monede vechi, piese arheologice, obiecte ceramice, arme vechi provenite din "jafuri în ţări afectate de război sau furate din muzee şi situri arheologice", a explicat într-un comunicat organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie, cu sediul la Lyon (estul Franţei).

Instrumente utilizate de traficanţi, precum detectoare de metale, au fost de asemenea descoperite.

Confiscările, care au condus la deschiderea a 300 de anchete, sunt rezultatul a două operaţiuni simultane efectuate toamna trecută: Athena II, condusă de Organizaţia Mondială a Vămilor (WCO) şi Interpol, şi Pandora IV, axată pe Europa şi coordonată de Europol şi de Guardia Civil spaniolă.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

La Madrid au fost găsite "câteva obiecte precolumbiene extrem de rare, dobândite ilegal după ce au fost furate din situri arheologice din Columbia", în special o mască Tumaco din aur, care, "potrivit experţilor, constituie o piesă unică de acest fel", se arată în comunicat.

Poliţia federală argentiniană a recuperat la rândul său 2.500 de monede vechi, "cea mai importantă captură pentru această categorie de obiecte" în cadrul acestei operaţiuni.

În plus, "vameşii afgani au confiscat 971 de obiecte din patrimoniul cultural afgan pe aeroportul din Kabul, în timp ce urmau să părăsească teritoriul naţional cu destinaţia Istanbul", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.