Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpol Republica Moldova: Magnatul pro-rus fugar Ilan Şor a revenit în Israel

static.euronews.com
Interpol

Magnatul pro-rus fugit în Israel Ilan Şor, acuzat de autorităţile din Republica Moldova că a supravegheat o schemă de "cumpărare" a alegătorilor, s-a întors în Israel după ce părăsise această ţară, a anunţat duminică un oficial al Interpol - relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Viorel Ţentiu, şeful biroului Interpol din Republica Moldova, a declarat că Şor s-a întors în Israel miercurea trecută pe calea aerului, dar oficialii israelieni nu au putut spune unde a fost sau de unde a plecat zborul său.

''Tot ce avem este confirmarea că a aterizat pe aeroportul Ben Gurion, dar nu se ştie unde s-a dus sau de unde s-a întors'', a declarat Ţentiu pentru televiziunea de stat Moldova-1.

Ţentiu anunţase anterior că Şor a plecat din Israel marţi 6 noiembrie. Oficialul a spus că toate statele membre Interpol au fost rugate să raporteze dacă acesta se află pe teritoriul lor.

Şor nu a putut fi contactat pentru comentarii.

El a fost condamnat în contumacie în aprilie la 15 ani de închisoare de către un tribunal moldovean pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari şi a organizat timp de luni de zile, din Israel, proteste de stradă în Republica Moldova pentru a cere demisia guvernului proeuropean al preşedintei Maia Sandu.

Curtea Constituţională a scos partidul său în afara legii, iar autorităţile au nterzis aliaţilor săi să candideze la alegerile locale de săptămâna trecută pe listele unui alt partid.

Oficialii moldoveni l-au acuzat pe Şor că a transferat în Republica Moldova echivalentul a 50 de milioane de euro pentru "cumpărarea" alegătorilor.

Maia Sandu a denunţat invazia Rusiei în Ucraina şi a acuzat Moscova că a complotat pentru a o înlătura. Ea face campanie pentru a asigura aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Rusia respinge acuzaţiile preşedintei moldovene şi o acuză pe aceasta că duce o campanie antirusească şi că a insuflat o atmosferă antirusească în Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.