Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpol supraveghează cazul de la Caracal!

breaking news stiripesurse.ro

Cazul de la Caracal și rețeaua infracțională de la groapa de gunoi Glina se află în aceste momente în atenția Interpol, potrivit Mediafax.

Chestorul Paolo Sartori, fostul director Interpol pentru Europa de Est, care a petrecut peste 17 ani în România,a vorbit la DIGI 24 despre cele două cazuri.

Citește și: Scenariu în laboratoarele dreptei: turul I la prezidențiale deschide ușa pentru o alianță de amploare .

Acesta a susținut că principalul suspect Gheorghe Dincă nu se pliază pe profilul traficantului de personae. Mai exact, Paolo Sartori a punctat faptul că traficanții de persoane nu își violează și omoară victimele, ei se ocupă doar de partea de profit, iar anchetatorii ar trebui să afle ce legături are Gheorghe Dincă, ce a făcut până atunci, în ce mediu a trăit.

Totodată, Sartori a vorbit și despre greșelie făcute de anchetatori! Acesta spune că nu este normal ca cercetările la fața locului să fie întrerupte mai ales în condițiile în care anchetatorii nu au dovezi că Alexandra și Luiza, cele doua fete dispărute, au fost ucise și nici că ar mai fi în viață.

În paralel cu cazul de la Caracal, Paolo Sartori a făcut o analiză și asupra rețelei infracționale de la groapa de gunoi Glina. Fostul director Interpol pentru Europa de Est a spus că există legături între crima organizată din România și cea din Italia.

Infracțiunile comise în ultimii 15 ani de acționarii și interpușii Ecorec, societatea care a gestionat groapa de gunoi, au avut repercursiuni mari atât pe plan intern, prin poluări masive, distrugerea sănătății comunităților locale, corupție și falsificarea documentelor publice pentru autorizare, cât și peste hotarele țării prin implicarea rețelei în infracțiuni de spălare de bani și utilizarea acestora la groapa de gunoi Glina.

Implicat în cercetarea rețelei infracționale de la groapa de gunoi Glina, Paolo Sartori, lucru confirmat de corespondența anexată în fotocopie , sunt suspiciuni că ar exista implicări ale autorităților din România în rețelele de crimă organizată dar important este ca sistemul sa fie sănătos.

“Când sistemul de poliție, de parchet află că anumite persoane din sistem sunt implicate în corupție, important e să intervină “, a declarat Paolo Sartori.

În afara dosarului de infracțiuni privind spălarea de bani în urma căruia au fost reținuți în baza unui mandat european acționarii Ecorec, Pileri Sergio, Pileri Giuseppe, Dombrovschi Victor, autoritățile din România au deschis dosar pentru infracțiunea de poluarea a apelor cu substanțe periculoase, dosarul nr. 2130/P/201. Dosarul, cu autori cunoscuți, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sector 1 București, privește autorizarea gropii de gunoi Glina la o distanță de 70 m de casele oamenilor.

Conform Gazeta de Stiri, rețeaua infracțională de la groapa de gunoi Glina, prin interpușii Corina Blănaru și Gheorghe Moca, care își asumă ilegal calități de reprezentare a societății Ecorec, fac presiuni în continuare la autoritățile statului roman pentru reautorizarea activității care sa le permită în continuare poluarea și distrugerea sănătatii comunităților locale din zonele învecinate, cu prețul menținerii active a rețelei de spălare de bani care activează la nivel european.

Mai mult, această Rețea Infracțională de la groapa de gunoi Glina, pentru a face presiuni la autorități, și-a creat și un Grup de Susținere Locală prin doi interpuși, Marian Joiman și Daniela Nae, care au semnat documente privind susținerea autorizării gropii de gunoi Glina.

Cetățenii indignati a căror sănătate a fost afectată timp de peste un deceniu și jumătate de această rețea infracțională, citind declarațiile chestorului Paolo Sartori, spun că sunt asemănări între cazul de la Caracal și infracțiunile de la groapa de gunoi Glina, că au fost otrăviți cu cianuri aduse de la Câmpulung, cu substanțe radioactive și toxice depozitate la o distanța de 70 m de casele lor care le-au măcinat sănătatea, că mulți au murit între timp din aceste cauze dar nu a interesat pe nimeni.

Tot locuitorii spun că au făcut numeroase sesizări, atât la ANAF, la ministerul de finanțe, la fondul de mediu, la apele romane și în multe alte locuri pentru a aduce la cunoștința despre activitățile rețelei infracționale de la groapa de gunoi dar unele instituții nu au răspuns și nu au intervenit.

Afirmațiile lui Paolo Sartori, care declară că a făcut multe anchete, a aflat multe lucruri, și a colaborat bine cu autoritățile din România privind destructurarea rețelelor infracționale internaționale, au rolul de a oferi speranță pentru ca toate persoanele vinovate să răspundă în fața legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.