Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpolul refuză să-l caute pe Vlad Plahotniuc și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației

static.euronews.com
Interpol

Fostul preşedinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, învinuit în dosarul fraudei bancare, nu se regăseşte în lista infractorilor căutaţi de Interpol.

După ce Interpolul a refuzat, cu un an în urmă, să-l caute pe Plahotniuc, autorităţile de drept de la Chişinău aproape că nu au mai insistat ca oligarhul fugar să fie inclus în lista de căutări a Interpolului, transmite Anticoruptie.md.

„Printr-un răspuns primit de la Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC Interpol la 18.09.2020, am fost informați despre faptul că nu a fost emisă notificarea roșie Interpol sau o difuziune în privința persoanei cu scopul de a respecta regulile Interpol, aplicabile prelucrării datelor cu caracter personal.

Concomitent, CCF a Secretarului General al OIPC Interpol a menționat că autoritățile pot continua cooperarea la nivel bilateral, prin alte canale disponibile”, a răspuns Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Citește și Ultimă oră! Procurorul general al Republicii Moldova, a dezvăluit unde se află Vlad Plahotniuc

La începutul lunii iulie a anului trecut, Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației.

Ulterior, procurorii moldoveni au expediat o nouă solicitare către Interpol, însoțită de noi probe despre implicarea oligarhului în frauda bancară, însă Interpolul nu a dat curs solicitării, fără ca să ofere detalii privind motivul refuzului.

În 2020, pe numele lui Plahotniuc au fost înaintate învinuiri noi privind implicarea lui în frauda bancară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.