Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpretul şi scriitorul francez Arthur H, în premieră în România

facebook.com
carti

Arthur H., scriitor, compozitor şi interpret francez, va susţine, pe 6 şi 7 mai, la Bucureşti, două reprezentaţii ce îmbină literatura si muzica: un performance şi un concert.

Pe 6 mai, de la ora 20:00, Arthur H va susţine un performance literar intitulat „Arthur H lit Gherasim Luca”, în contextul expoziţiei „Gherasim Luca: Héros-limite/ Erou-limită”, care a fost inaugurată în secvenţa oficială de deschidere a Sezonului România-Franţa la Muzeul Naţional al Literaturii Române. În cadrul demersului liric de redescoperire a lui Gherasim Luca, Arthur H se va dedica unui proces de decriptare, interpretare şi renaştere a poeziilor. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prealabile.

Considerat de filozoful Gilles Deleuze „cel mai mare poet de limbă franceză”, Gherasim Luca a explorat întrepătrunderea formelor şi a cuvintelor, exerciţiile de gândire având ecou în diversitatea plastică şi poetică a operei sale.
La Bucureşti, Arthur H. va crea un dialog peste timp cu poetul român, membru al grupului suprarealist constituit împreună cu Gellu Naum.

Pe 7 mai, de la ora 19:30, Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti va găzdui un concert care face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistului francez, „Amour chien fou”. El explorează rockul, jazzul, bluesul, zonele electro şi funk.

Cel de-al zecelea album al lui, „Amour chien fou”, reprezintă un corolar al odelor aduse dragostei sub toate formele.

Născut la Paris în 1966, Arthur H., fiu al interpretului rock Jacques Higelin, a studiat muzica la Berkley, începându-şi cariera muzicală în 1990, odată cu apariţia albumului ce îi poartă numele.

Biletele pentru concert sunt disponibile pe site-ul MyStage.ro şi la casieria Teatrului Naţional Bucureşti, pornind de la 65 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.