Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție de AMPLOARE a pompierilor: Se luptă cu flăcările de 24 de ore

ISU Bucuresti-Ilfov
pompieri incendiu

Intervenția de stingere a focului izbucnit la o fabrică din Alba continua, duminica dimineata, pompierii interventind de 24 de ore. La fata locului sunt 30 de pompieri cu șase autospeciale, o autoscară și trei motopompe pentru alimentare autospeciale din râul Ampoi, potrivit Mediafax.

Flăcările au distrus complet o hală de producție și birourile, intervenind forte din 4 judete.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineața, la ora 6.00, și a fost sesizat de paznicul clădirii.

”La momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, în interior se auzeau mai multe explozii, cel mai probabil de la substanțele volatile existente acolo. S-a reușit evacuarea unui număr mare de butelii cu acetilenă, azot, hidrogen, care erau folosite în procesul de producție. De fapt acesta a fost pericolul pentru echipajele sosite la fața locului. De asemenea, au fost evacuate şi 10 camioane aflate în curte, în apropierea rampei de încărcare”, a declarat Ovidiu Costea, purtător de cuvânt al ISU Alba.

Fabrica de condimente Solina, distrusă sâmbătă de flăcări, este situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de șoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcționat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut și o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței est europene, cu exporturi pe 4 continente și achiziții de materie primă din 80 de țări.

Citeste si Un șofer băut a băgat în spital două tinere, după ce a intrat cu mașina în autoturismul în care se aflau femeile.Una dintre ele este în comă

Solina are peste 250 de angajați, dintre care majoritatea lucrează la liniile de producție. Munca se desfășoară pe două schimburi și se încheie la ora 23.00, acesta fiind motivul pentru care fabrica era goală în momenul în care s-a produs incendiul.

În cursul zilei de sâmbătă angajații fabricii au fost convocați de conducerea firmei, pentru a li se explica ce vor face în viitor. Potrivit unora dintre ei, li s-a spus că fabrica va fi reconstruită, iar o parte dintre ei vor fi solicitați pentru lucrări, alții având posibilitatea să lucreze în unități ale companiei din Franța și Belgia. Mulți dintre muncitori au rămas până spre seară la locul incendiului, oferindu-și ajutorul.

”În cursul zilei de azi, o comisie de anchetă va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiul, precum și cele care au favorizat propagarea acestuia”, a declarat purtătorul de cuvnt al ISU Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.