Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU Codin Maticiuc vorbește despre relația cu Elena Băsescu: 'Aștept cu interes ca actrițele și cântărețele cu care am fost să intre în politică'

rtv.net
codin maticiuc

Traian Băsescu, Rareș Bogdan, Cristian Popescu și nou-venitul Vlad Voiculescu, cel care ”căra medicamente cu sacoșa din Austria”, sunt politicienii favoriți ai lui Codin Maticiuc.

Prima PARTE a interviului poate fi citită AICI

Dacă pe fostul președinte îl numește ”animalul politic” perfect, despre Rareș Bogdan, trecut în politică din jurnalism, vorbește cu admirație în interviul acordat în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

Codin Maticiuc spune că nici el și nici tatăl lui nu au primit oferte de a face parte din vreo formațiune politică și abordează subiecte legate de Klaus Iohannis, PNL și noua coaliție guvernamentală. Elena Băsescu i-a cerut să îi fie cavaler de onoare la nuntă, după ce au fost colegi în liceu. Recunoscut pentru relațiile sale cu femei frumoase, Maticiuc declară că nu i-a trecut prin pat nicio politiciană: ”Aștept cu interes ca actrițele și cântărețele cu care am fost să intre în politică, pentru ca să zic că am fost și eu cu o politiciană.”.

”Cristi Șelaru: Ce partide v-au făcut oferte să deveniți membru de partid?

Codin Maticiuc: Niciun partid nu mi-a făcut această ofertă. Acum, că mi-ați pus întrebarea, chiar mă întreb de ce? Cred că pentru că prietenii mei care sunt acolo îmi cunosc părerea și cred că nu au îndrăznit. Știau că ar bate la porți închise. Cred că asta e explicația. Nu mi-a cerut nimeni să mă înscriu într-un partid și, din câte știu, nici tatălui meu nu i-a făcut nimeni propunere, ”măi, uite, vino aici”, cutare...

Cristi Șelaru: Cum vedeți scena politică actuală?

Codin Maticiuc: Am considerat, tot timpul, că la noi stânga nu mai e stânga și dreapta nu mai e dreapta. De multe ori, această stânga avea niște abordări mult mai de dreapta. La ultimele alegeri am votat pe linie PNL și am considerat, încă de când a venit Klaus Iohannis la putere, că e, cumva, momentul lor și mi-am dorit să votez dreapta considerând că e un moment în care trebuie să aibă și primarul, și consiliul județean, și guvernul ca să nu se mai certe cu președintele. PSD a stat destul de mult timp la putere și mă bucur că dreapta este la putere să vedem ce fac. Este normal să se alterneze, să se facă acest ”shift” (n.r. schimbare) de putere, ca să nu ne ducem ușor, ușor, spre dictatură. Nu sunt pentru nimeni, în ultima vreme am fost pro-PNL pentru că am zis să vină altcineva. Lucruri mari nu s-au schimbat în ultimii ani, când PSD a avut ocazia să facă ceva.

Cristi Șelaru: Actuala clasa politică este una care se profilează ca fiind a ”oamenilor noi”, în care foarte mulți dintre parlamentari au vârste apropiate de cea a dvs. Chiar credeți că există așa ceva?

Codin Maticiuc: Nu mă pricep extraordinar de tare la politică. Nu cred atât de mult în oamenii ăștia ”noi”, fie ei și tineri, poate cu gândiri mai apropiate de a mea, atâta timp cât salariile rămân, îmi pare rău să vă spun, destul de mici. Eu nu cred în prim-miniștrii, miniștrii și primari, viceprimar, arhitecți șefi ai capitalei și ai marilor orașe care nu vor fi tentați să joace totul pentru ei și să facă bani cât timp salariile lor sunt între 1.000 și 4.000 de euro. Niște salarii derizorii. Toți șefii de mari corporații au între 20.000 și 50.000 de euro ca să conducă niște coloși din ăștia. Nu prea văd unde e soluția.

Cristi Șelaru: A tras România lozul norocos cu noua coaliție guvernamentală?

Codin Maticiuc: Nu știu dacă a tras lozul norocos cu noua coaliție. Era timpul pentru o schimbare și schimbarea, în general, e bună în orice și mă bucură. Nu știu dacă coaliție... Poate ar fi fost mai bine să fie PNL sau USR, astfel încât să nu fie iar o luptă internă de genul ei s-au aliat ca să ia voturile, dar acum începe cearta și o să zică ”ăia nu au făcut”. Adică, cumva, schimbarea e bună, dar ar fi fost bine să vină pe rând.

Cristi Șelaru: Dacă ați fi ministru, care ar fi primele 3 lucruri pe care le-ați face?

Codin Maticiuc: Contează în ce minister! Dar, ca direcție, sunt anumite lucruri care se pot face mâine. Asta mi se pare fascinant. O.K. sunt lucruri la care trebuie bugete și trebuie să scrii proiecte, să găsești finanțare, să faci bani și să faci licitații, este vorba despre autostrăzi, despre lucruri pe care nu le avem. Asta, cumva, înțelegem că, uite, e o problemă cu bugetul, cu nu știu ce.

Dar, sunt lucruri pe care le poți face a doua zi. Poți să elimini din birocrație, poți să încerci să atragi investiții private, poți să încurajezi mediul de afaceri. M-aș uita și m-aș apleca asupra legilor care sunt prost scrise și care împiedică oamenii să dezvolte afaceri și, automat, să crească bugetul (n.r. țării). Asta aș face primul lucru, m-aș uita la tot ceea ce este prost scris, pentru că asta se pot modifica mâine, am văzut că OUG-le s pot da și noaptea. Deci, ideea este că asta poți schimba mâine.

Eu am schimbat o lege în România referitoare la persoanele cu handicap. Era o domnișoară care a scris pe Facebook, cu scleroză în plăci, care avea o pensie cu handicap și pentru că a scris o carte din care a încasat ”fabuloasa” sumă de 60 de lei, după vreo 2 ani, i-au oprit pensia de handicap zicând: ”aaa, tu poți să lucrezi!”. Era o lege pur și simplu tâmpită, la momentul respectiv. Se pregăteau niște torțe, oamenii erau pregătiți să iasă în stradă. Eu am scris o scrisoare deschisă, prima din viața mea, pe Facebook, către Liviu Dragnea care era lider PSD și era în libertate atunci și i-am spus: ”Domnule Dragnea, dumneavoastră sunteți acolo, sunteți liderul partidului și dumnevoastră sunteți la putere, aceasta este o lege tâmpită, nu cred că este dată de PSD, este dată de cineva, cândva, a scris acolo un articol și cred că este o lege ce ar trebui schimbată.”. Omul mi-a răspuns pe loc: ”Aveți dreptate, o să mă uit și o să o schimb!”. A schimbat-o pe loc!

Cred că sunt foarte multe legi tâmpite care nu ajută pe nimeni în niciun fel. Nu-i ajută nici pe ei să fure mai mult, sunt legi tâmpite care pot fi eliminate sau rescrise de mâine. Nu e așa ușor să faci un spital, o autostradă, bă, dar niște lucruri pare rea voință să nu faci nimic.

Cristi Șelaru: Am remarcat, cu toții, un dublu standard în politică. Este o boală, mi se pare mie, incurabilă pentru politicieni. Dvs. ce părere aveți?

Codin Maticiuc: Sunt toți la fel! Sistemul este viciat, iar partidele sunt, pentru mine, toate o apă și un pământ. De aceea nu am aderat și nu am intrat în treaba asta niciodată, toate sunt la fel.

Cristi Șelaru: Klaus Iohannis are 6 ani de mandat, deja. România lucrului bine făcut, România educată, România normală. În ce stadiu credeți că a ajuns România cu el la Palatul Cotroceni?

Codin Maticiuc: Cred că domnul Klaus Iohannis, după cum știm, are prerogative reduse ca președinte. În anii de când este la Cotroceni a făcut o treabă bună să ne reprezinte peste hotare și în misiunile sale diplomatice. Și-a atins obiectivele și cred că rolul lui a fost bine îndeplinit. Că nu a fost un președinte jucător, e corect, dar nu cred că și-a dorit lucrul ăsta.

Cristi Șelaru: Ce politicieni români contemporani admirați și de ce?

Codin Maticiuc: Sunt subiectiv, dar îl admir pe Traian Băsescu. Este primul și l-am votat la președinție și acum, la locale. Mi se pare ”animalul politic” perfect, mi se pare un om foarte deștept, cu voință de fier. Că o fi făcut greșeli, o să înceapă lumea să zică, nu știu, eu îl admir foarte tare. Îmi place foarte mult, l-am cunoscut.

Îl admir pe Rareș Bogdan, pe care îl cunosc de când era în televiziune și deși făcea emisiunile politice, a avut timp, de câte ori îl sunam pentru un film, zicea: ”da, trebuie să facem cu filmele”, adică m-a ajutat să promovez filmele. Mi s-a părut că o face, chiar dacă îi scade audiența. 15 minute, 20, nu exista să nu vorbească. L-am admirat pentru treaba asta și cred că pentru PNL a fost un addendum foarte bun.

Cristi Popescu îmi este prieten, în cunosc bine. A trecut de la PNL la PSD pentru că a avut o problemă acolo în sector, el fiind viceprimar și nu l-au mai luat ăia (n.r. PNL) să candideze. Apreciez oamenii, nu partidele. Este un om mișto, îl apreciez.

Un politician pe care îl apreciez fără să îl cunosc, nu l-am văzut niciodată în viața mea, este Vlad Voiculescu. Îl apreciez pe Vlad Voiculescu, cred că rolul lui este la Ministerul Sănătății pentru că cu asta s-a ocupat tot timpul. Omul a avut organizație mare, căra medicamente cu sacoșele. Omul făcea lucruri pe care nu le știa nimeni, nu ce a făcut oficial ca să ajungă acolo. Când te ocupi, toată viața ta, să ajuți copii bolnavi, să ajuți bolnavi, cazuri medical grave, să se transporte, etc... Eu nu am vorbit cu el. Cunosc la ”Magic” (n.r. Magic Camp), ONG-ul lui, de unde mă sunau fetele ca să le ajut să transporte cu un avion, cu o treabă. Tot timpul s-a ocupat de zona asta. Când te ocupi doar de asta, iartă-mă, dar preia-o tu, frate, și fă ceva în ea. Eu văd mai logic așa!

Cristi Șelaru: Pentru că ați avut un trecut amoros extrem de intens, ați avut relații și cu politiciene (foste sau actuale, iar dacă vreți să dați nume, nu mă supăr)?

Codin Maticiuc: Din fericire sau din păcate, nu știu, nu am avut relație cu nicio politiciană. Aștept cu interes ca actrițele și cântărețele cu care am fost să intre în politică, pentru ca să zic că am fost și eu cu o politiciană.

Singura politiciană cu care am o relație strânsă de prietenie este Elena Băsescu, cu care am fost coleg de clasă, în clasa a X-a, a venit ea de la Constanța la București și a venit la liceu. Am fost apropiați, am rămas prieteni, a fost și ”best man” (n.r. cavaler de onoare) la căsătoria ei. Este singura ”relație”, să spunem așa, pe care o am cu o tipă care a făcut politică. În rest, nu prea am avut nici măcar cunoscut vreuna, trebuie să stau să mă gândesc.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.