Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interviu cu antrenorul lui David Popivici - Care a fost secretul succesului

Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam David Popovici

La 32 de ani, Adrian Rădulescu se poate considera un antrenor fericit. Elevul său, David Popovici, a uimit o lume întreagă la Campionatul Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 m, ediţia Budapesta 2022, acolo unde a reuşit să câştige medaliile de aur în probele de 100 m şi 200 m liber, scrie Federaţia Română de Nataţie, potrivit news.ro.

Un tip modest, calculat, muncitor, dedicate, un excelent pedadog, Adrian Rădulescu este omul care are un merit extrem de mare în reuşitele lui David Popovici. Alături de preparatorii fizici Dragoş Luscan şi Valentin Grigoraş, Adrian Rădulescu a alcătuit o echipă imbatabilă la această ediţie a Campionatului Mondial, o familei care a condus un puşti de 17 ani pe cele mai înalte culmi ale succesului.

La trei zile de la succesul lui David din finala de 100 m liber, antrenorul Adrian Rădulescu a dat un intervu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Cum aţi trăit de pe margine succesele lui David?

Îl văd zilnic pe David la antrenamente şi cunosc preptirea pe care o face. În serii şi în semifinale am fost destul de ocupat pentru că am filmat cursele pentru analiză. La finale însă am coborat în tribuna de pe plaja bazinului. Aş fi stat liniştit pe scaun pe parcursul curselor, dar toţi din faţa mea se ridicaseră şi eu nu mai vedeam ce se întâmplă.

Ce a avut David în plus faţă de ceilalţi competitori?

La o asemenea competiţie, nivelul este foarte apropiat. Faţă de ceilalţi concurenţi, cred că David a avut mai multă încredere în pregătirea lui.

Ce sentimente v-au încercat în momentele în care David a urcat pe podium?

Bucurie imensă. Dar să vă spun şi un fapt amuzant legat de acest aspect. Mulţi străini mi-au spus că nu ştiau cât de frumos este imnul României şi s-au bucurat să-l descopere la această ediţie de Mondiale.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră victoriile lui David de la 100 şi 200 m liber?

Este o confirmare a muncii sale şi a întregii echipe. Noi am îndrăznit să visăm, dar ne-am asumat şi efortul necesar.

V-aţi aşteptat la această dublă victorie a lui David?

M-am aşteptat să fie competitiv, dar ne-am focusat pe obiectivele de timp. Dacă le îndeplineam fără medalie, noi eram încântaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.