Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu Cristina Pocora: Ușa va fi deschisă pentru fiecare locuitor și se va intra fără pile!

facebook.com
Cristina Pocora

STIRIPESURSE.RO vă prezintă un interviu cu deputatul Cristina Pocora, candidat al PNL la Primăria Sectorului 3. Ea vorbește despre greutățile unei candidat femeie în Capitală, dar și despre proiectele ambițioase pe care le are pentru Sectorul 3. Dă amănunte interesante și despre dedesubturile nebuniei din această campanie:

Vezi și: ŞOC înainte de alegeri: Şeful de campanie al lui Nicuşor Dan apare în Panama Papers

1.Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

Eu merg pe o politică a binelui – am experimentat-o în Parlament, când am inițiat măsuri pentru copii, mame și familie, în general. Vreau să aplic aceeași politică a binelui și pentru Sectorul 3, de aceea sloganul meu este: Mai bine pentru familia ta.”

Pot să ajut mai mulți oameni dintr-o poziție administrativă, cum este cea de primar. Eu îmi doream să mă împlic în alegerile locale din acest an și am informat partidul despre acest lucru. Maniera în care mi-a fost făcută propunerea de către colegii mei de la Sectorul 3 m-a onorat și m-a provocat să dau tot ce am mai bun în materie de experiență politică.

2.Ce veți face în prima zi ca primar?

În prima zi în primărie voi avea discuție cu angajații cărora le voi transmite clar că, dacă activitatea lor va fi corectă și profesionistă, dacă vor avea o atitudine deschisă față de cetățeni și dacă vor acționa ca angajați în slujba cetățenilor, vom face echipă bună împreună dacă nu, poate sunt mai potriviți la alte locuri de muncă. Din prima zi în Primăria Sectorului 3, ușa va fi deschisă pentru fiecare locuitor și se va intra fără pile! De asemenea, voi începe demersurile legale pentru a realiza un audit al Primăriei și al entităților subordonate acesteia. Pentru că nu putem începe treaba decât dacă știm exact care este situația de fapt, pentru a putea lua cele mai potrivite decizii.

3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?

Integritatea, pregătirea profesională teoretică și practică. Sunt deputat PNL și membru al structurilor naționale de conducere ale acestui partid, am fost purtător de cuvânt al partidului. Personalitatea mea este caracterizată de fermitate și perseverență. Dar ceea ce mă definește ca persoană, chiar dacă asta nu se vede la televizor, este familia mea, soțul meu si fetița noastră, alături de care sunt foarte fericită și mă încarc zilnic cu energie.

Ca deputat în Parlamentul României, unde sunt în prezent și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială și președinte al Sub-comisiei pentru protecția copilului, am reușit să impun legile prin care: s-a dublat alocația pentru copii de la 42 la 84 de ron, concediul pentru creștere copil s-a prelungit la 2 ani și s-a majorat indemnizația pentru mame. Acum lucrez la un proiect de lege privind recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție și utilizarea lor în mod transparent în folosul cetățenilor.

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

Pentru parcările de reședință din cartierele cu densitate mare a populației am identificat 8 locații, cum ar fi zona Vitan sau Balta Albă, în care pot fi realizate parcări subterane și supraterane de dimeniuni medii – cca. 300 – 400 de locuri.

Pentru zonele de tranzit cu trafic mare, cum ar fi intrarea în Sectorul 3 de pe A2 – Autostrada Soarelui, pot fi realizate parcări subterane și supraterane de dimensiuni mari, cu câteva mii de locuri.

5.Ridicarea mașinilor mai este o soluție?

Nu este o soluție să ridicăm mașini, să luăm banii oamenilor și să-i punem pe drumuri pentru a-și recupera autoturismele de la marginea orașului, atâta vreme cât Primăria nu oferă soluții viabile pentru parcare. După ce vom pune la dispoziția locuitorilor parcări suficiente, atunci, da, este corect ca cei care nu respectă regulile să fie sancționați, dar într-o manieră moderată, care să-i facă să-și dea seama că au greșit și să nu mai repete, nu ca o pedeapsă drastică care să-i enerveze.

6. Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați

Prima problemă în Sectorul 3 este modul de cheltuire a banului public. De altfel, ultimul raport al Curții de Conturi arată nereguli majore în activitatea actualului primar PSD Robert Negoiță. Cetățenii trebuie să știe aceste lucruri și să aleagă în consecință. Sloganul meu este: ”O viață mai bună pentru familia ta”, iar asta presupune și onestitatea administrației publice.

A doua problemă foarte importantă este slaba dezvoltare economică a Sectorului 3. Edilii acestui sector s-au preocupat prea puțin de dezvoltare, rezumându-se la a cheltui banii veniți de la cetățeni prin Bugetul de Stat sau prin taxele și impozitele locale. Dezvoltare economică înseamnă locuri de muncă și bani mai mulți la bugetul local. Din acest punct de vedere, pe primul loc în prioritățile mele, este susținerea inițiativei private și crearea de locuri de muncă prin reactivarea platformelor Faur și Republica – care au pierdut 35.000 de locuri de muncă după anii 90.

A treia problemă o reprezintă spațiile și serviciile medicale precare. Am în programul meu construirea unui Spital de urgență în Sectorul 3, un proiect care se poate realiza în parteneriat cu Primăria Capitalei și cu Ministerul Sănătății. Avem nevoie de un spital nou în București și în sectorul 3!  Acesta ar urma să servească și urgențele survenite pe Autostrada Soarelui care are acces în București prin Sectorul 3. Deputații PNL Sector 3 au susținut această inițiativă inclusiv prin amendamente la Legea Bugetului de Stat.

Aș mai enumăra câteva probleme cum ar fi: finalizarea anvelopării blocurilor , crearea de creșe pe toată raza sectorului ca părinților să le fie ușor să ajungă dimineața și seara, fluidizarea traficului, parcările de reședință,  menținerea destinației spațiilor verzi, lărgirea serviciilor sociale pentru populație.

7.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Admir mai multe orașe din România sau din alte țări pentru modul în care sunt gestionate și pentru maniera în care respectă cetățeanul. Chiar am vorbit mult cu locuitorii din sector despre modele din alte țări pentru că oamenii pot compara ce văd la televizor că înseamnă o administrație eficientă și realitatea din Sectorul 3.

Nu am un model de primar. Eu consider că fiecare oraș are caracterul său, așa cum fiecare om are personalitatea lui. Iar în actul de administrație, personalitatea primarului și caracterul orașului trebuie să se împletească armonios cu unicul scop de a îmbunătăți viața cetățenilor. Aș puncta totuși că ceea ce a făcut Ilie Bolojan la Oradea în patru ani prin crearea parcului industrial este o inspirație pentru mine în vederea revitalizării platformei Faur-Republica.

8.Vă este frică de DNA?

Nu mă tem de DNA. Nu am dosare. Dar mărturisesc că nu este deloc confortabil să trăiesc într-o societate în care acțiunile DNA sunt repere pentru scena politică. Imi doresc să ieșim cât mai repede din această etapă și cei care au furat din banul public să plătească, să plătească la propriu, să returneze banii. Este nevoie să recuperăm banii furați sau datorați bugetului public pentru că doar așa putem începe reforme structurale în educație, sănatate. Fără corupție și șmecherie trebuie să fie România în care să ne creștem copiii.

9.Care a fost cea mai grea problemă cu care v-ati confruntat în campanie?

Lipsa de onestitate a actualului primar PSD, Robert Negoiță. Domnul primar refuză toate dezbaterile televizate, merge singur pentru că nu suportă să vadă oglinda realității din sector. În schimb, a programat aproape zilnic acțiuni publice de amploare ale Primăriei, la care apare și își face campanie, fără să conteze că profită de banul public și că încalcă legea.

10.Aveți o sumă de bani. Ce alegeti să faceți mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joaca pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiașe?

În primul rând, fac o analiză pe termen mediu și lung. Mă consult cu cetățenii. Apoi verific sursele alternative de finanțare: proiecte europene, fonduri norvegiene, alocări directe de la ministere. Multe dintre proiectele Sectorului 3 pot fi realizate cu astfel de surse alternative de finanțare care pot scădea simțitor presiunea pe bugetul primăriei, astfel încât să putem acoperi o cât mai mare parte dintre necesitățile populației.

11.De ce nu ați solicitat sprijinul fostului primar al Sectorului 3, colegul dumneavoastră Liviu Negoiță?

Eu mă prezint în fața alegătorilor, așa cum am făcut-o de fiecare dată, cu realizările personale. Eu cer votul cetățenilor și voi răspunde în fața lor. Nu mă ascund în spatele nimănui și nu fac uz de imaginea nimănui: nici de cea a vedetelor, actori, cântăreți, nici de cea a altor politicieni. Pentru că că discuția este între mine și cetățenii pentru care candidez. Eu îmi asum să respect toate punctele pe care le-am pus în programul electoral și eu le voi răspunde personal cetățenilor de îndeplinirea acestora. Nimeni altcineva.

12.De la Ialomița la Sectorul 3? NU e cam bruscă mișcarea?

Încă de anul trecut, eu mi-am exprimat dorința de a mă implica activ în campania electorală pentru alegerile locale din acest an. Intenția mea era să candidez pentru presedinția Consiliului Județean Ialomița, acolo unde se află în funcție, de asemenea, un PSD-ist care trebuie să-și clarifice în justiție multe aspect ale activității sale, la fel ca și domnul Negoiță.  La Ialomița a existat o altă opțiune. Echipa de la PNL Sectorul 3 mi-a spus așa: ”Noi vrem să câștigăm Primăria Sectorului 3 și considerăm că împreună cu tine avem această șansă”. O astfel de propunere este de nerefuzat.

13.În Sectorul 3 se vorbește de un blat între PNL și PSD. Cum combateți acest zvon?

Este exclus! Nu se poate vorbi de blat cu un om care controlează, într-un fel sau altul, mare parte a activităților din sector, un om cercetat de Curtea de Conturi și inculpat pentru evaziune fiscală. Un om care, ca persoana fizică, are datorii la stat de 51 milioane de euro! Dacă voiau să facă blat nu erau deschiși către candidați din afara filialei, nu mi-ar fi propus mie să candidez și astăzi nu v-aș fi dat acest interviu.

14.De ce ar vota o femeie cetățenii din Sectorul 3?

Alegerea nu este între o femeie și un bărbat, ci între mine ca profesionist care a arătat deja că poate face bine oamenilor din Parlament și Robert Negoiță care a fost sesizat de Curtea de Conturi cu nereguli in Primărie, are un dosar de evaziune fiscală deschis la DNA în calitate de persoană juridică și 51 milioane de euro datorii la stat pe persoană fizică. Alegerea nu mi se pare deloc complicată dacă acționăm conform spuselor: STOP CORUPȚIEI! CORUPȚIA UCIDE!

15.Care e greșeala fatală a actualului primar?

Faptul că îi minte pe alegători. Circulă o vorbă: poți păcăli pe toată lumea o dată, poți păcăli o persoană tot timpul, dar nu poți păcăli pe toată lumea tot timpul. Asta va afla Robert Negoiță pe pielea sa.

16.Într-o publicație au apărut anumite informații defăimătoare la adresa dumneavoastră. Cum comentați?

Acest articol este un atac mizerabil, mincinos și realizat după manualele securiste. Este maniera în care contracandidatul meu încearcă să mă intimideze. Mă așteptam la o astfel de mizerie pentru că mi-a transmis că va fi o campanie cu atacuri.

Poate este greu de crezut în conjunctura actuală, dar sunt un politician cinstit. Sunt un om care trăiește din salariu și doar din salariu, și care, de la lună la lună, își împarte veniturile între rate, facturi și cheltuieli zilnice. Pentru că nu s-a găsit nimic împotriva mea, s-a inventat o minciună.

Eu, pe numele meu, am un singur apartament, luat cu un credit ipotecar pe care îl voi achita până în 2037. Când am accesat acest credit nu eram deputat, eram la începutul carierei. Nu am avut nici bani de avans, ci am apelat la un credit de nevoi personale pe care îl platesc 2007-2017. Este o locuință pentru tineri și nu o locuință socială. Eu voi da în judecată instituțiile media care au publicat afirmații neadevărate la adresa mea. Nu sunt o persoană bogată, ci o persoană fericită cu ceea ce are: nu averi, ci o familie minunată, un soț iubitor și un copil frumos. Și cred că, pentru fetița mea și pentru toți copiii, trebuie să construim un viitor mai bun, o Românie sănătoasă, curată, cinstită. Sunt o idealistă și mă voi lupta toată viața pentru acest vis. Începem, din 5 iunie, cu Sectorul 3!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.