Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu numarul 2 din PMP, posibil urmaș al Elenei Udrea. Cand vine Băsescu

negrut-clement-pmp-ziarulunirea

PMP se pregătește de Congres. Elena Udrea a dat semnalul ca pleacă, altcineva trebuie sa ia partidul. Traian Basescu pastreaza misterul. Unul dintre posibilii candidati la sefia PMP este secretarul general al partidului, Negrut Clement. Intr-un interviu pentru stiripesurse.ro, acesta spune ca jocurile inca nu sunt facute. In ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, numarul 2 din actualul PMP vorbeste despre "un moment oportun".

- Ati spus ca sunteti preocupat de viitorul PMP. Ce anume va preocupa?

- Cand ma gandesc la viitorul PMP ma gandesc in mod special la proiectul PMP, adica pozitionarea clara pe esicherul politic si aici fac referire la faptul ca vrem sa fim partidul de opozitie care se manifesta clar si fara echivoc imporiva Guvernului, pentru ca vedem doua blocuri mari, PSD-ul guverneaza iar PNL-ul prezidentiaza, nu exista in momentul de fata o opozitie, iar PMP isi doreste lucrul asta. Pentru asta, trebuie sa ne pregatim. Eu, in calitate de secretar general, ma ocup sa devenim principalul partid de Opozitie din Romania.

- Nu excludeti sa candidati la sefia partidului.

Eu am raspuns strict la intrebarea unui ziarist daca voi candida la presedintia partidului, iar eu am spus foarte clar, ca nu exclus  dar nu pot sa spun ca acest lucru se va materializa tinand cont de faptul ca trebuie modificat Statutul la Congres, nu stim cum vom candida, daca vom avea motiune sau candidaturi individuale, deci sunt cateva necunoscute care ma fac sa nu dau un raspuns clar. Dar, ca orice membru al PMP, pot sa imi depun candidatura.

- Daca se merge pe motiune sunt sanse mai mari sa candidati?

Nu, ca asta ar inseamna ca spun ca ma avantajeaza una din variante. Nu. Vreau sa vedem ce inseamna pana la urma motiune, trebuie facut un program, o echipa, sunt mai multe lucruri care tin de mtoune.

- Tineti legatura cu filialele ca secretar general. Ce trebuie imbunatatit la partid?

As spune o buna organizare, o asezare a organizatiilor si o gandire in ideea unui an preelectoral. Toate partidele deja incearca sa-si faca o viziune despre viitoarele campanii electorale.

- De ce v-au plecat parlamentari, mai ales la UNPR?

Pentru cei care au plecat acum cateva luni de zile nu am un raspuns, fiecare e liber sa-si aleaga parcursul politic, nu vreau sa comentez lucrul asta. Iar acum dl Vreme, dansul tinand cont de problema juridica pe care o are, el era autosuspendat din partid. Dar nu mi-a placut si nu voi comenta nicio clipa plecarea cuiva din partid, atata vreme cat nu a plecat atacand partidul sau incercand sa aduca prejudicii de imagine prin declaratii. Au plecat, sa fie sanatosi.

- Mai poate sa fie o solutie o noua candidatura a dnei Udrea?

Nu vreau sa ma exprim din punctul asta de vedere, dna Udrea eu zic ca a facut tot ce a depins de domnia sa ca partidul sa se afle in momentul de fata in pozitia unui partid care s-a validat in alegerile europarlamentare, e un partid care  a facut o figura frumoasa si la prezidentiale in conditiile in care de-abia saptamana viitoare implinim un an. Dna Udrea a dus partidul unde este acum.

- Se va inscrie Traian Basescu in partid?

Ultimele discutii pe care le-am purtat au fost anul trecut. Ce pot sa va spun eu este ca presedintele este langa proiectul Miscarea Populara. Cand se va inscrie, asta domnia stie cel mai bine.

- Deci nu stiti sigur daca se va inscrie in PMP.

Nu vreau sa speculez in nicun fel. Ramane ce v-am spus, presedintele este langa PMP si cand se va inscrie, cand va considera domnia sa ca este oportun, atunci cand, sigur, si partidul si parcursul politic al partidului va coincide, daca vreti, pana la urma, cu ceea ce isi doreste domnia sa. Presedintele va veni in PMP la momentul oportun si asta stie dansul cel mai bine.

- Dar dumneavoastra va doriti sa vina?

Eu imi doresc sa fi venit ieri. Imi doresc cat de repede presedintele sa se alature si fizic partidului.

- Va ganditi la vreo fuziune?

Nu, in momentul de fata suntem intr-o alianta electorala cu PNTCD. Despre o fuziune este prematur sa discutam, suntem in plina reorganizare a partidului, vom avea Congres.

- La Congres se poate schimba numele patidului?

Nu, in niciun caz.

- In Parlament mai exista senatori si deputati despre care stiti ca vor sa se inscrie in PMP?

Deocamdata nu. Nu pot sa va dau un nume.

- Dl Pavelescu a anuntat ca vrea o platforma politico-civica condusa de Traian Basescu. A existat o discutie in sensul asta?

Pana in momentul de fata eu nu am participat la o discutie. Nu este o idee rea, in opinia mea, dar sigur, n-as vrea sa vorbesc de ceva ce nu cunosc.

Sursa foto: ziarulunirea.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.