Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu urmașul lui Vanghelie la PSD Sector 5

rizea-evz.ro

Deputatul PSD Cristian Rizea, o cunostinta veche a lui Marian Vanghelie, a fost nominalizat in Comitetul Executiv National al PSD, de la Sinaia, sa ia de la zero organizatia PSD Sector 5. Intr-un scurt interviu pentru stiripesurse.ro, noul sef din sectorul lui Vanghelie spune ca vrea sa deschida larg usile organizatiei, ca va lua "totul de la zero" si ca a importat un parlamentar din alt judet sa-l ajute la constructie. Cristian Rizea spune ca urmeaza o perioada foarte grea pentru PSD Sector 5, ca el nu va iesi la bataie cu Marian Vanghelie, dar ca nici nu are de gand sa-i dezamageasca pe Ponta, Dragnea si Cati Andronescu.

Stiripesurse.ro: - Ce veti face la Sectorul 5?

Cristian Rizea:- Trebuie sa construim organizatia. Feed-back-ul e deja pozitiv, am primit zeci de mesaje pe Facebook, oamenii sunt incantati ca se schimba ceva. Avem o echipa cu  Georgian Pop, parlamentar, va veni si dl deputat Daniel Florea de azi, se transfera de la Calarasi, vrem sa fim o organizatie de stanga moderna, vrem sa mergem noi catre locuitorii Sectorului 5. Am obligatia ca pana pe 20-21 martie sa prezint structura de conducere a filialei. Il mai avem alaturi de noi, caparlamentar, pe dl Florian Popa, un brand pentru PSD. Eu nu o sa interzic cuiva sa vina, vreau sa deschid aceasta organizatie care a fost mult timp inchisa publicului larg. Am avut tineri care mi-au spus ca nu s-au putut inscrie, iar acum noi vrem o organizatie moderna de stanga.

- Ii cunoasteti si pe dl Vanghelie si pe dna Oana Mizil foarte bine.

- Ii respect, ca fost colegi, nu am niciun fel de…

- Dar veti fi adversari politici. Ce-o sa faceti?

- Vom vedea, timpul cred ca le va rezolva pe toate, in politica putem sa fim adversari dar pana la urma principiile care ne ghideaza in viata de zi cu zi trebuie sa fie corecte

- Va doriti sa colaborati cu dl Vanghelie?

- Acum nu cred ca este vorba de o colaborare, eu imi respect inclusiv adversarii politici, inclusiv pe cei din Opozitie. Pentru mine este o onoare sa fie presedintele PNL Alina Gorghiu in sectorul 5, este o provocare in plus.

- Trebuie sa spuneti ca sunteti mai buni decat Marian Vanghelie.

- Domnia sa a ales un drum, eu imi vad de treaba mea si vreau sa nu ii dezamagesc pe cei din conducerea partidului.

- Ati cerut aceasta functie sau v-a fost propusa?

- Mi-a fost propusa.

- Si ati acceptat pe loc sau ati stat sa va ganditi?

- Am acceptat pentru ca mie imi plac provocarile, am mai construit PSD Diaspora de la zero si din pacate si aici va fi la fel. Usa noastra este deschisa.

- Pe ce consilieri locali va bazati?

- Asta o voi afla exact saptamana aceasta. Usa mea e deschisa in sectorul 5, depinde doar de dansii daca vor dori sa ramana alaturi de noi. Eu nu sut un tip conflictual, vreau sa aratam un altfel de politica, veti vedea ca in ansamblu veti vedea un altfel de PSD, un PSD reformat.

- Exista datorii?

- Din ce-am discutat azi si cu dl Dolineaschi, secretarul general al PSD, inteleg ca exista niste datorii acumulate pana in prezent de fostii colegi, care detin sediul vizavi de Universitate si inteleg ca sunt niste datorii destul de mari. Noi o sa ne luam alt sediu, efectiv vom porni de la zero, cu sediu, cu tot, ca nu vreau sa existe discutii.

- Cine plateste datoriile?

- Nu stiu, exista un contract, nu stiu cu cine l-au facut,. Cred ca fosta conducere are o anumita responsabilitate.

- Va asteptati la bete in roate?

- Orice lucru important e foarte greu, va dati seama ca e o sarcina foarte grea, da sper ca alaturi de echipa care a venit alaturi de noi sa realizam ceva in sprijinul Bucurestenilor din sectorul 5.

- Vanghelie e foarte popular in sectorul 5.

- Are experienta, are abilitati organizatorice, nu o sa neg asta niciodata, dar nu a fost alegerea noastra, a fost alegerea dansului, eu nu am un razboi cu dansul, sunt un soldat disciplinat al partidului si vreau sa duc la capat acet demers.

- V-a cerut Vanghelie sa veniti in noul sau partid?

Am avut discutii cu dl Geoana, dar am spus foarte clar, eu sunt un membu PSD de 15 ani si sustin ca in PSD trebuie facuta o reforma dar m-a deranjat faptul ca dupa alegeri foarte multi s-au repezit sa loveasca in conducere si in cei care au muncit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.