Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interviu DOCUMENT cu Regina Ana: Ce dezvăluiri a făcut despre Regele Mihai / VIDEO

Regina Ana

Primul interviu cu Regina Ana a scos la iveală amănunte incredibile din viaţa familiei Regale. Regina a spus totul despre relaţia pe care a avut-o cu Regele Mihai, dar şi despre problemele întâmpinate de către cei doi de-a lungul anilor.

Citește și: A fost AMENDAT pentru acest Porsche UNIC în lume / FOTO

Regina Ana a încetat din viaţă luni, la vârsta de 92 de ani, după o lungă şi grea luptă cu probleme de sănătate. Regina Ana şi Regele Mihai s-au căsătorit în 1948, la un an după ce acesta a abdicat de la tronul României, iar în vară ar fi aniversat 68 de ani de căsătorie. Cetățean francez naturalizat, principesa Ana a participat la cel de-al Doilea Război Mondial. L-a cunoscut pe regele Mihai al României la nunta principesei Elisabeta a Marii Britanii, în noiembrie 1947, cei doi logodindu-se înainte de întoarcerea regelui în România. Guvernul Groza nu și-a dat agrementul la căsătorie și l-a forțat pe regele Mihai I să abdice la 30 decembrie 1947, cuplul căsătorindu-se în cursul anului următor, în ciuda opreliștilor de natură religioasă.

Citeşte şi: Povestea de dragoste dintre Regele Mihai și Regina Ana

Regele Mihai şi Principesa Ana au trăit departe de România, iar prima oară au venit în România pe 25 decembrie 1990. În primul interviu acordat vreodată presei din România, în emisiunea "Profesioniştii" de la TVR, Regina Ana s-a prezentat românilor ca "o femeie normală", care a fost inclusiv vanzatoare de panglici si flori artificiale intr-o florarie din New York, şi a povestit cum s-a cunoscut cu Regele Mihai. "L-am cunoscut pe Mihai la varul meu, Jean de Luxemburg, care dadea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Cum nu iesisem de multa vreme din armata, in loc sa fac o reverenta, am luat pozitie de drepti si l-am salutat lovind calcaiele ca un soldat! M-am simtit atat de umilita de mine insami, incat am iesit imediat", a povestit Regina Ana. "Am mers la cinema impreuna cu Mihai, pentru ca regele nu stia cum se sta la coada la un cinematograf, cum se plateste. Nu stia nici cum se plateste taxiul", a mai spus amuzată regina, care vorbea atunci şi despre opreliştile de ordin religios pe care ea şi regele le-au întâlnit înainte de a se căsători: "Mama si soacra mea, regina Elena, au mers amandoua sa ceara acordul papei Pius XII pentru casatoria mea cu Mihai. Si mama a mers atat de departe incat a dat cu pumnul in masa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.