Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interviu INCENDIAR! Un membru al Parlamentului austriac rupe tăcerea în scandalul alocațiilor copiilor români: 'Este un act clar de discriminare'

EuropeWord
austria

INTERVIU EXPLOZIV PE TEMA MICȘORĂRII ALOCAȚIILOR COPIILOR ROMÂNI NE-REZIDENȚI, LUAT DE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU LUI HARALD TROCH, MEMBRU AL PARLAMENTULUI AUSTRIAC.

Stimate domnule Troch, în calitate de președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) si copreședinte al Alianței România Demnă și Puternică (ARDP), prin intermediul doamnei Laura Hant, vicepreședinte CNMR pentru Austria, aș dori să vă adresez câteva întrebări referitoare la situația indexării (reducerii) alocațiilor de către Parlamentul Austriei pentru copiii români nerezidenți în Austria, dar și despre relația dintre România și Austria și invers, cunoscându-vă ca un politician corect, cu activitate apropiată României.

Pentru informarea dumneavoastră, aș dori să vă fac o scurtă descriere a CNMR și ARDP. În prezent, CNMR și confederațiile patronale din ARMIS, ca parte din ARDP, reprezintă cumulat peste 7 milioane de cetățeni români din România și străinătate, cu peste 2 milioane de angajați români în sectorul privat ce contribuie cu cel puțin 50% la PIB-ul României și cu o reprezentare puternică și onorantă în diaspora. În cadrul CNMR se află principalele organizații din mediul academic, universitar, Camera de Comerț și Industrie a României, patronate puternice din zona resurselor minerale, cercetare, transporturi, etc., organizații profesionale, personalități ale vieții economice, politice sau sociale.

Voi trece acum la subiect și întrebări, ținând cont de poziția dumneavoastră de parlamentar în Parlamentul Austriei, dar și de președinte al Grupului de Prietenie Austria-România, care vor viza recent adoptata lege prin care copiilor nerezidenți în Austria li se indexează alocațiile, aspect ce reprezintă pentru copiii români o micșorare semnificativă.

  1. Sunteți de acord cu această măsură adoptată recent de către Parlamentul din care faceți parte, care a generat reacții atât din partea CNMR, cât și din partea mai multor guverne ale țărilor membre UE (inclusiv România), inclusiv a Comisiei Europene?

R: Nu este justificată reducerea prestațiilor sociale pentru copii, în special pentru părinții din țările din Europa de Est. Este un act clar de discriminare. Acesta nu este spiritul Europei.

  1. Care credeți, în viziunea dumneavoastră, că a fost adevărata motivație din spatele acestei măsuri din partea inițiatorilor?

R: Actualul guvern din Austria creează sentimente naționaliste. Cancelarul federal, domnul Kurz, totuși, creează sentimente ieftine de invidie în rândul populației noastre. Cu această invidie, domnul Kurz încearcă să obțină mai multe voturi.

  1. Ținând cont de investițiile importante ale Austriei în România și numărul mare de români care lucrează în Austria, a fost domnule deputat această măsura justificată/potrivită/adecvată politic sau economic?

R: Până în prezent, Austria și România se aflau în condiții de cooperare foarte bune. Investițiile și cooperarea economică au înflorit. Dar, mai ales, în relațiile dintre austrieci și români exista încredere și corectitudine. Indexarea beneficiilor, cu toate acestea, nu este nici corectă, nici justificată. Este doar discriminatorie.

  1. Credeți că partidul aflat la guvernare acum în Austria, din care face parte actualul prim-ministru, va lua și alte măsuri care să afecteze ROMÂNII și drepturile acestora pe teritoriul Austriei?

R: Politica și propaganda actualului guvern din Austria împarte oamenii în loc să construiască poduri. Ele creează invidie. Este posibil ca mai multe acte de discriminare să apară. Guvernul învinuiește imigranții și cetățenii străini pentru aproape toate problemele țării noastre.

  1. În opinia dumneavoastră care ar fi pașii/măsurile necesare pentru a merge mai departe și a evita un conflict major între România și statul austriac pornind de la o măsură aparent mică cum este cea a reducerii alocațiilor pentru copii români nerezidenți, dar cu un imens impact social în rândul populației României?

R: Guvernul austriac trebuie să înceteze orice act de discriminare a românilor și a altor europeni. Pentru a spune adevărul, beneficiile copiilor sunt finanțate în principal de companiile din Austria, adică de economie. Și economia și societatea austriacă profită foarte mult de forța de muncă a poporului român. Spiritul nostru european este parteneriatul, corectitudinea, justiția socială! Și, în opinia mea, în calitate de Social-Democrat, și solidaritatea între popoarele membre UE. Nu există copii de „clasa a doua” - adică de valoare mică. Ce idee naționalistă bolnavă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.