Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Noul purtător de cuvânt al PPE nu vrea să fie urmaşul Elenei Udrea (AUDIO)

siegfried muresan

În urmă cu două zile, preşedintele Partidului Popularilor Europeni (PPE), Joseph Daul, a anunţat că noul purtător de cuvânt al formaţiunii este europarlamentarul român Siegfried Mureşan (PMP). Poate cel mai important succes al PMP de la accederea în Parlamentul European şi intrarea în familia popularilor europeni, desemnarea lui Siegfried Mureşan nu a făcut vâlvă în ţară, fiind ignorată chiar şi de Elena Udrea.

I-am solicitat noului "spokesman" al PPE un interviu din noua postură în care se găseşte, însă, aşa cum era de aşteptat, Siegfried Mureşan îşi doreşte să intre pe deplin în rol înainte de a se considera avizat să vorbească despre provocările funcţiei. "Președintele PPE a anunţat nominalizarea mea şi evident că eu îmi voi îndeplini angajamentul, exact cum am scris şi pe Facebook, în sensul promovării principiilor, proiectelor, dar şi obiectivelor concrete ale PPE în toată Europa", a fost tot ce a dorit să spună europarlamentarul.

În schimb, în privinţa politicii interne, Siegfried Mureşan s-a arătat ceva mai disponibil, mai ales că au mai rămas doar două săptămâni până la Congresul PMP şi alegerile din partid. Chiar dacă purtătorul de cuvânt al PPE ar fi singurul nume capabil să asigure o vizibilitate sporită partidului - după retragerea Elenei Udrea şi absenţa lui Traian Băsescu -,  acesta respinge categoric ideea de a prelua preşedinţia PMP.

Reporter: - Vă gândiţi să candidaţi la preşedinţia PMP?

Siegfried Mureşan: - Categoric nu. Argumentul meu este că nu poţi conduce un partid din România atâta timp cât trebuie să fii în majoritatea timpului la Bruxelles şi la Strasbourg. Asta e realitatea. Eu, de luni până joi, trebuie să fiu în Parlament. Am încercat să mă implict cât pot de mult în viaţa partidului şi, evident, mă voi implica şi în continuare cât pot de mult. Mă văd parte a echipei, mă văd contribuind, dar preşedinte trebuie să fie cineva care e tot timpul acolo. Este poziţia mea şi nu se va schimba până la Congres.


Record audio or upload mp3 >>

Reporter: - Vedeţi pe cineva în partid că ar putea să preia funcţia în momentul de faţă?

Siegfried Mureşan: - Eu sunt om politic. Dacă aş fi analist sau comentator, atunci ar fi jobul meu să speculez cu privire la candidaturi. Dar sunt om politic, sunt în acest partid şi în momentul în care unul dintre colegi sau mai mulţi îşi vor anunţa candidatura şi se vor prezenta în faţa mea şi vor spune 'Vrem să candidăm. Acesta este proiectul nostru. Ne susţii?' atunci voi decide pe care îl voi susţine. Nu speculez, mai ales că nu a fost înmânată, din câte ştiu eu, nicio candidatură. Au fost colegi care au spus că îşi doresc, dar niciunul nu a pus candidatura pe masă.

Reporter: Doamna Udrea nu v-a felicitat public pentru desemnarea în funcţia de purtător de cuvânt al PPE. V-a felicitat personal?

Siegfried Mureşan: - Nu pot să vorbesc public despre discuţiile private. Din câte ştiu, dumneaei nici nu a avut o intervenţie publică, nu a avut un cadru potrivit să se exprime. Mi se pare că e oarecum tendenţios la adresa dumneaei modul în care puneţi problema. Îi faceţi o nedreptate să îi reproşaţi că nu m-a felicitat public.


Audio and voice recording >>

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.