Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU 'PPE e șocat la ce mizerii se pretează socialiștii români'

PPE

Mesajul este transmis de vicepreședintele PPE, Anca Boagiu în cadrul unui interviu pentru stiripesurse.ro Cu aceeași ocazie oficialul PPE deplânge stilul de campanie la care a apelat PSD și aliații săi și le transmite celorlalte partide de dreapta din România ca alegerile prezidențiale trebuie abordate de pe o poziție unică a tuturor forțelor de dreapta. O atenționare e lansată și pentru cei de la PMP.

Reporter: Cum vi s-a părut campania electorală pentru Parlamentul European?

Anca Boagiu: O manifestare violenta care a promovat scandalul politic si nu proiectele partidelor pentru romani si pentru Europa. Nu se intreaba nimeni ce au inteles oamenii din violenta politica proiectata pe toata presa sau din publicitatea stradala sufocant de rosie.  In contrapartida, PDL a fost partidul cu mesajul electoral cel mai european, axat pe proiecte, fapt apreciat si de dvs., jurnalistii. In conditiile in care PSD a facut campanie prezidentiala pe fata, iar Victor Viorel Ponta a aruncat pe piata tot felul de fumigene posibile in afara temelor europene avand de partea sa si o mare parte din trusturile de presa, iata rezultatul: manipulare si prostire in masa. Acesta este si motivul pentru care PDL a mizat in principal pe intalnirile directe cu romanii in toate judetele tarii, liderii democrat liberali facand un adevarat maraton electoral in aceasta luna, cu un feed-back foarte bun de la cetateni. De asemenea, PDL nu a neglijat mediul on-line, fiind partidul cu mesajele cele mai virale.

Reporter: Ce ar însemna un procent foarte scăzut de participare la vot aşa cum anunţă deja unele cercetări sociologice?

Anca Boagiu: Ar fi expresia dezamagirii oamenilor fata de clasa politica si, mai ales,  fata de campania axata pe scandal promovata de socialistii romani. Este adevarat, exista si o regula valabila in toata Europa: o prezenta scazuta la europarlamentare. Sper doar ca anul acesta sa nu fie mai scazuta decat de obicei. Orice ar fi, este in avantajul oamenilor sa vina la vot, sa-si manifeste puterea votului, sa aprecieze sau sa sanctioneze partidele concurente. Nu sustin atitudinile blazate, pasive, care indeamna romanii sa nu voteze, sa nu-si foloseasca puterea. Sincer, pentru mine, acesta este un gest de iresponsabilitate care trebuie combatut cu toate fortele, pentru ca romanii au murit la Revolutie pentru castigarea dreptului de a fi liber, de a se implica, de a alege. E pacat sa ne batem acum joc de aceste drepturi castigate cu sacrificii enorme. Si ma opresc aici. Stiti bine ce partid beneficiaza de boicotul electoral. Socialistii rosii, PSD, al carui tel este sa amputeze puterea votului oamenilor liberi, urmand ca ei sa-si scoata procentele electorale prin practicile consacrate care, de curand,  au inceput sa fie sanctionate de  justitie.

Reporter: Sunteţi mulţumită de dezbaterea electorală şi temele ei?

Anca Boagiu: Nu! Si nici oamenii nu sunt. In loc de proiecte pentru romani am vazut scandaluri politice, am auzit amenintari, minciuni electorale, promisiuni nerusinate ale guvernantilor. Ori ei au uitat ca nu au realizat o singura promisiune din cele lansate in anul 2012, ori PSD ii considera naivi pe romani. PDL nu a participat la acest balci public degradant si jignitor pentru romani. Campania PDL s-a desfasurat in teritoriu, printre oameni, unde au fost abordate toate temele, fie ele europene sau nationale.

Reporter: De ce ar trebui votat PDL-ul?

Anca Boagiu: Cat spatiu aveti la dispozitie? Ca eu am o multime de motive sa va ofer. In primul rand, PDL este singurul partid care a facut reforma in Romania. Reforma este un proces profund, vital, care lasa si rani. PDL a platit electoral pentru asta. Vedeti... acum romanii inteleg reforma facuta de noi, acum pot face comparatia intre cei care fac si cei care fura, mint, inseala.   PDL a fost de la infiintare si cel mai european partid romanesc. Va reamintesc ca am fost partidul care a dus Romania in Uniunea Europeana. Eu, impreuna cu alti colegi ministri ai PDL, am rezolvat toate steguletele „galbene si rosii” astfel incat, in 2007, sa fim acceptati in U.E. Eram Ministrul Integrarii Europene si a fost cea mai frumoasa experienta politica pe care am trait-o tocmai pentru ca rezultatul a fost pe masura efortului depus. PDL a fost intotdeauna partidul care a aparat Justitia si Dreptatea. Sa ne amintim de superimunitatea parlamentarilor dorita de USL si respinsa de PDL, sa ne amintim de lovitura de stat dată de PSD  în vara anului 2012, căreia PDL s-a opus alaturi de institutiile europene, sa ne amintim de ministrii Monica Macovei si Catalin Predoiu, singurii ministri ai Justitiei care au luptat pentru statul de drept si nu pentru subordonarea Justitiei, asa cum a facut intotdeauna PSD-ul. Si va mai dau un motiv: uitati-va la cei de pe lista PDL, Monica Macovei, Stolojan, Traian Ungureanu, Daniel Buda și ceilalți colegi. Oameni profesionisti, oameni respectabili, oameni seriosi care nu au ,,calitatile,, de baza ale concurentilor din celelalte partide, adica sotii, rude, sinecuri, cunostinte, inculpati in cautare de imunitate europeana.

Cel mai important motiv insa este acela ca, alaturi de PDL, romanii si Romania vor ramane cetateni europeni in Europa. Alaturi  de PSD, romanii vor retrai comunismul ale carui practici sunt deja promovate si utilizate de socialistii lui Ponta. Mai mult, Europa va deveni un vis trecut datorita orientarii pro-ruse a PSD-ului si a lui Victor Ponta. Decizia de a ramane europeni sau de a deveni slugile lui Putin sta in votul fiecarui roman. Un vot pentru PSD este un vot pentru comunismul rusesc al lui Ponta. 

  

Reporter: Cât va lua PDL?

Anca Boagiu: Cat mai mult, aceasta este dorinta si raspunsul meu. Minimum 18% este un scor rezonabil pentru PDL, care poate fi mai mare dupa redistribuire. Pacat ca multe voturi se vor irosi la partide care nu au nici o sansa de a intra in Parlamentul European asa cum sunt Forta Civica, PNTCD, PMP si multe alte partide mici. Pentru binele Romaniei ar fi fost ideala o unificare inainte de europene care ar fi creat un avantaj, conform tuturor sondajelor, de minimum 13% pentru partidele de centru-dreapta, in fata socialistilor.

 

Reporter: Sub ce scor electoral s-ar impune schimbarea conducerii PDL?

Anca Boagiu: Tara piere si baba se piaptana! Noi jucam soarta Romaniei democratice si dumneavoastra vreti can-can. Dupa 25 mai trebuie sa vorbim despre unificarea fortelor de centru dreapta si salvarea Romaniei din ghiarele socialistilor.  Orgoliile multor politicieni vor trebui sa fie inghitite de ratiunea responsabilitatii fata de Romania democratica si neaservita rusilor! Pentru PDL trebuie sa conteze raportul scorului fata de celelalte partide din spectrul politic de dreapta.  Eu sunt convinsa ca PDL va fi principalul partid de pe centru dreapta.  PDL trebuie sa fie unificatorul dreptei si sa aiba ca principal aliat PNL.

 

Reporter: Cum aţi primit atacurile foştilor colegi din PMP la PDL?

Anca Boagiu: Cu rezerva. Ele denota slabiciune si lipsa de siguranta. Pentru mine, unicul adversar al PDL este PSD, acest conglomerat rosu, flamand, corupt, toxic pentru romani si pentru tara.

Reporter: Ce şanse daţi un proiect de dreapta unic în perspectiva prezidenţialelor?

Anca Boagiu: Toate sansele. M-am exprimat intotdeauna pentru unificarea dreptei. Vorbim dupa 25 mai.

Daca acest proiect nu se realizeaza atunci inseamna ca in clasa politica nu au mai ramas barbati de stat ci politicieni care fac politica doar pentru ei. Acest lucru ar fi foarte grav. Sper ca asa ceva sa nu se intample!

Reporter: E dispus PDL să negocieze pe tema candidatului la prezidenţiale?

Anca Boagiu: PDL are candidatul sau, ales democratic, de catre membrii partidului, in cadrul competitiei interne. Ca sa negociezi trebuie sa ai cu cine. Haideti sa vedem noi centrul-dreapta unificat sub acelasi stindard al apararii democratiei si apoi putem discuta si alte teme. Cu o ploaie de candidati suntem vinovati ca politicieni pentru pierderea democratiei atat de greu dobandite in Romania.

Pentru mine, ca om politic, si sunt probe toate actiunile, faptele si declaratiile mele in acest sens, proiectul vital este Romania. Pentru romani este important sa traiasca intr-o tara libera, sanatoasa economic, etic, moral si politic. Si asta o poate garanta doar un sef de stat care sa continue proiectele presedintelui actual care a orientat Romania definitiv spre marile forte democratice, UE si NATO. Pentru o Romanie libera, puternica, PDL va lua cea mai buna decizie, cu atat mai mult cu cat acesta este profilul candidatului ales de noi.

Reporter: Unii social-democraţi spun că un vot pentru PPE înseamnă pierderea Transilvaniei. Ce le transmiteţi?

Anca Boagiu: Este o prostie cat casa! Nu ma fortati sa-i plictisesc pe cititorii dumneavoastra comentand toate aberatiile emise de personajele din PSD. Nu ma cobor la mentalitatea lor diversionista, dominata de ramasite comunistoide. Va reamintesc ce perora Victor Viorel Ponta despre noi, cei de dreapta: ca suntem legionari, nazisti, hortisti si ce le-a mai traznit prin cap consilierilor lui descreierati. PSD NU este un partid NATIONAL, romanesc, PSD este o structura dominata de ura, care vrea sa-i invrajbeasca pe romani contra romanilor.

Eu sunt vicepresedinte al Partidului Popularilor Europeni. Nu va puteti imagina cat de socati sunt colegii mei populari europeni cand citesc in presa sau afla prin alte surse de informare la ce mizerii se preteaza socialistii romani. Acesti oameni, norocosi pentru ca s-au nascut in tari cu democratii consolidate, sunt socati de fragilitatea democratiei si metodele comuniste aplicate de socialisti in Romania.

 

Reporter: De ce Jean-Claude Juncker şi nu Martin Schultz sau Guy Verhofstadt?

Anca Boagiu: Pentru ca Juncker e sprijinit de cel mai mare grup politic european, Partidul Popular European (PPE), pentru ca Juncker are viziuni economice de dreapta, viziuni cu care Angela Merkel si Jose Barroso au scos Europa din criza economica, pentru ca Juncker lupta pentru o Europa puternica care sanctioneaza incalcari ale dreptului international, militand pentru sanctiuni drastice, pe masura a ceea ce a facut Rusia in Crimeea. Ce face Schultz, candidatul socialistilor? Exact invers, militeaza pentru scaderea sanctiunilor asupra Rusiei in vederea unei colaborari tovarasesti pe viitor. Lupta pentru subrezirea Uniunii Europene, o constructie la care muncim de peste jumatate de secol. Eu, una, personal, nu vreau tancuri rusesti la granita cu Romania sau cu Moldova si santaj cu gaze naturale.

Reporter: Ce spun colegii din conducerea PPE despre puzderia de partide şi partiduleţe care se reclamă a fi de dreapta în România şi care au prezentat liste proprii de candidaţi pentru PE?

Anca Boagiu: Este evident ca la nivelul conducerii PPE nu incurajam asemenea atitudini politice care, dealtfel, nu sunt doar in Romania. Nu sustinem scindarea partidelor noastre membre ori de cate ori un membru al acestora se supara si pleaca. Partidele puternice se construiesc greu iar scindarea lor nu e o bucurie. Tocmai de aceea, in Biroul Politic al PPE am decis ca niciunui partid nou infiintat, si cu atat mai mult celor desprinse din partidele membre PPE, sa nu le fie acceptate cererile de candidatura pentru a deveni membre ale PPE inaintea alegerilor europarlamentare. Orice discutie, daca vorbim de partide care exista, sunt parlamentare, au valoare politica si democratica si respecta principiile PPE, se va purta numai dupa alegerile din 25 mai.

In rest, eu prefer sa vorbesc despre PDL, despre colegii mei, despre proiectele noastre pentru romani. Nu uitati: PDL este cel mai important partid de centru-dreapta din tara, partenerul cel mai important al PPE din Romania si relatia noastra cu PPE este puternica. Despre alte partide  vorbim dupa 25 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.