Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interzicerea coridelor în Catalonia a fost anulată

ibtimes.co.uk
protest catalonia

Curtea Constituţională din Spania a anulat joi articolul de lege care interzicea organizarea de coride în Catalonia (nord-est), apreciind că depăşeşte atribuţiile acestei regiuni, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP. 'Catalonia are competenţă în reglementarea spectacolelor şi protejarea animalelor (...) dar luptele cu tauri au făcut parte din patrimoniul cultural' al Spaniei, competenţă a statului spaniol, a precizat sursa judiciară, explicând motivele anulării.

Catalonia a interzis începând de la 1 ianuarie 2012 organizarea de coride pe teritoriul său din nord-estul Spaniei, după adoptarea unei legi de iniţiativă populară care a întrunit 180.000 de semnături. Această decizie a Curţii Constituţionale ar urma să genereze reacţii puternice atât ale militanţilor pentru cauza animalelor cât şi ale susţinătorilor independenţei catalanilor care văd în aceasta un semn de divorţ între Madrid şi Barcelona.

În 2010, Curtea anulase deja o parte a noului 'statut' al Cataloniei adoptat în 2006 care îi acorda o autonomie extinsă. De atunci febra independenţei nu a încetat să crească în această regiune cu 7,5 milioane de locuitori. Corida a fost plasată de Spania pe lista 'patrimoniului său cultural imaterial' în 2015, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.