Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interzis deputaților nevaccinați în Parlament? Un deputat AUR acuză un consens între PNL, PSD și USR: 'O astfel de hotărâre ar fi un act cu caracter nazist'

dan tanasa

Deputatul AUR Dan Tănasă a susţinut, marţi, în plenul Camerei, că ar exista un consens între reprezentanţii PNL, PSD şi USR pentru adoptarea unei hotărâri în Birourile permanente reunite care vizează interzicerea accesului în Parlament a deputaţilor nevaccinaţi şi a făcut un apel să se renunţe la acest demers, menţionând că toate mandatele parlamentarilor sunt egale.

"Înţeleg că există un consens între colegii de la PNL, PSD şi USR pentru a adopta o hotărâre de Birouri reunite permanente pentru a interzice intrarea în plen a deputaţilor care nu sunt vaccinaţi. Consider că o astfel de hotărâre a Birourilor permanente ar fi un act în mod evident cu caracter nazist. Nu puteţi, nu aţi înţeles că deputaţii nu au contract de muncă cu Camera Deputaţilor şi că Birourile permanente nu pot să adopte orice hotărâre le trece prin cap membrilor, că mâine o să ziceţi că se adoptă o hotărâre a BPR prin care grupul AUR se desfiinţează şi toţi sunt trimişi acasă", a afirmat Tănasă.

Potrivit acestuia, argumentul că deputaţii îşi pot exercita mandatele cu ajutorul tabletelor "izvorăşte din mintea unui om tulburat".

"Toate mandatele noastre sunt egale. Fac un apel la raţiune, eu zic să ne calmăm şi să nu împingem demenţa asta într-o zonă în care mai târziu vă va fi ruşine. O hotărâre de Birou permanent prin care interziceţi accesul în plen şi în clădirea Parlamentului a deputaţilor care nu sunt vaccinaţi va fi o hotărâre nazistă şi fac un apel la voi să vă calmaţi şi să înţelegeţi că toate mandatele noastre sunt egale, nu sunt unii mai egali decât alţii şi vă rog eu frumos să înţelegem că Birourile permanente reunite pot adopta anumite hotărâri, dar nu pot adopta orice hotărâre le trece prin cap membrilor Birourilor permanente reunite", a adăugat deputatul AUR.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Sorin Grindeanu, a replicat că este membru al Biroului permanent, dar nu a auzit de această intenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.