Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intesa Sanpaolo nu renunţă la preluarea UBI dar suspendă plata dividendelor pe fondul pandemiei

www.oprtima.ro
Intesa san Paolo Bank logo

Grupul bancar Intesa Sanpaolo SpA a anunţat marţi că va suspenda propunerea de a plăti acţionarilor dividende de 3,4 miliarde de euro, pentru a-şi majora rezervele de capital, aşa cum au cerut autorităţile de reglementare, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Vineri, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a recomandat creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie, şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

De asemenea, a precizat Intesa, propusa preluare a rivalei mai mici Unione di Banche Italiane SpA (UBI) devine şi mai importantă în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), deoarece va sprijini reducerile de costuri şi va face mai uşoară acoperirea potenţialelor pierderi de pe urma creditelor neperformante.

Luna trecută, Intesa a lansat o ofertă de preluare surpriză, de 4,9 miliarde de euro (5,3 miliarde de dolari), a Unione di Banche Italiane SpA, un semn ca îndelung previzionata consolidare în rândul băncilor din Italia ar putea începe.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Intesa se aşteaptă să finalizeze tranzacţia până la finalul acestui an şi estimează că în urma acordului profiturile per acţiune vor creşte cu 6% faţă de nivelul din 2019. Conform ofertei, investitorii UNI vor obţine 17 noi acţiuni Intesa pentru fiecare zece acţiuni UBI pe care le deţin, ceea ce evaluează UBI la aproximativ 4,25 euro per titlu.

Spre deosebire de situaţia din SUA, în Europa sectorul bancar nu a trecut printr-un amplu proces de consolidare, după criza financiară globală din 2008. Totuşi, analiştii se aşteaptă la fuziuni în Italia şi în alte ţări europene, din cauza presiunilor asupra profiturilor băncilor, în urma ratelor scăzute ale dobânzilor şi a investiţiilor masive în tehnologie.

Directorul general al Intesa, Carlo Messina, a precizat că entitatea combinată va avea venituri de 21 miliarde de euro.

Cele mai mari grupuri bancare italiene - UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA - sunt prezente şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.