Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întoarcerea comandanților Azovstal în Ucraina: Kremlinul acuză Turcia și Ucraina că au încălcat înțelegerea

Facebook
Zelenski

Întoarcerea în Ucraina a cinci comandanţi ucraineni care se aflau în Turcia reprezintă o "încălcare flagrantă" a acordului pentru schimbul de prizonieri care a fost negociat de Ankara anul trecut, a reacţionat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează The Guardian, conform news.ro.

Zelenski a postat pe reţelele sociale o înregistrare video în care cei cinci comandanţi, care au condus apărarea oraşului Mariupol până la capitularea din mai anul trecut, se urcă împreună cu el într-un avion pentru a se întoarce în Ucraina.

Conform acordului pentru un schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia, convenit anul trecut cu medierea Turciei, unii dintre soldaţii implicaţi în luptele de la Mariupol au fost eliberaţi, dar comandanţii lor ar fi trebuit să rămână în Turcia până la sfârşitul războiului.

"Întoarcerea liderilor regimentului Azov din Turcia în Ucraina nu este altceva decât o încălcare flagrantă a termenilor acordurilor existente", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru RIA Novosti.

"Mai mult, în acest caz, condiţiile au fost încălcate atât de partea ucraineană, cât şi de partea turcă", a acuzat Peskov, dând de înţeles că partea rusă nu fost informată.

Preşedintele turc Recep Erdoğan a declarat sâmbătă că Vladimir Putin va efectua o vizită în Turcia luna viitoare, dar Peskov a declarat ulterior că nu a fost convenită nicio dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.