Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întoarcerea din lumea de dincolo: povestea incredibilă a australianului care a revenit la viață după 28 de minute de moarte

PIXABAY
moarte clinica

Un instructor australian de taekwondo a murit timp de 28 de minute după ce a suferit un atac de cord la un meci de baschet. El descrie experiența sa extracorporală și îi îndeamnă și pe alții să învețe resuscitarea cardio-respiratorie, scrie The Jerusalem Post.

Phill Zdybel, în vârstă de 57 de ani, din Geelong, Victoria, Australia, susține că a avut o experiență "extracorporală" atunci când a murit pentru scurt timp și a descris cum a fost să plutească deasupra propriului corp.

Instructorul australian de taekwondo a murit timp de 28 de minute după ce a suferit un atac de cord în mijlocul unui meci de baschet în noiembrie anul trecut - pentru ca apoi să revină la viață.

Zdybel a fost transportat de urgență la spital și a fost inconștient timp de trei zile, în timp ce se recupera după incident și după o intervenție chirurgicală pentru a i se introduce un stent în inimă.

Când s-a trezit, a aflat că, timp de 28 de minute, fusese în moarte clinică.

Mai târziu, instructorul de taekwondo a recunoscut că recuperarea sa s-a datorat în parte formei sale fizice și atitudinii pozitive.

"În viață totul ține de mentalitatea ta care te va face să mergi mai departe", a spus Zdybel într-o postare pe Facebook. "În cartea mea, există doar un singur element cheie și acesta este antrenamentul fizic dur."

Instructorul de arte marțiale a adăugat că apropierea sa de moarte i-a schimbat perspectiva asupra vieții,  determinându-l chiar să își reconsidere decizia de a se retrage din taekwondo.

"Toate lucrurile mărunte pentru care ne facem griji.. Nu merită să ne facem griji", a spus Zdybel după ce a participat la un turneu cu fiul său, potrivit Mirror. "Nu lăsați pe nimeni să vă spună ce să faceți în viață. Este ca și cum aș fi stat acolo și aș fi privit un film sau aș fi privit totul ca un spectator."

Phill Zdybel descriind experiența sa extracorporală

Nici o lumină la capătul tunelului: Ce a văzut Phill Zdybel când a murit?

Într-un interviu pentru Today Show Australia, el a fost întrebat dacă, la moarte, a văzut viața de după moarte.

"Nu, nicio lumină la capătul tunelului, niciun unghi, nimic de genul acesta", a spus Zdybel, precizând că a descris ceea ce i s-a întâmplat ca fiind o experiență "extracorporală".

"Este ca și cum aș fi stat acolo și mă uitam la un film sau priveam totul ca un spectator", a explicat el. "Creierul tău este încă viu, încă funcționează, așa că acela ar fi putut fi subconștientul meu. S-ar putea să fi fost conștient de ceea ce se întâmpla și să nu fi fost capabil să transmit acest lucru. Ar fi putut fi o mulțime de lucruri. Aș fi putut fi pur și simplu în afara corpului, stând acolo, dirijându-i pe toți, chiar nu prea știu."

Cu toate acestea, el a adăugat că își aduce perfect aminte tot ce s-a întămplat.

"Îl văd pe Josh la telefon cu Triple-0 [numărul serviciilor de urgență australiene], iar eu îi spun: "Ce faci la telefon, amice? Dă-te jos de pe telefon, ești mereu pe el", și-a amintit el. "O văd cumva pe asistentă care se grăbește, dar eu nu plutesc, stau în picioare, mă uit...". Au luat defibrilatorul, iar toate ambulanțele sunt aici și așa de bine, pot să plec și să le las pe ele, să se ocupe de asta - fără să realizez că eram eu".

Acum, Zdybel speră că povestea sa îi va inspira și pe alții și va ajuta la încurajarea oamenilor să obțină certificatul de resuscitare cardio-respiratorie, deoarece acest lucru poate salva vieți.

"Este atât de important ca oamenii să învețe resuscitarea cardio-respiratorie", a declarat el pentru Today Show Australia.

În jur de 356.000 de persoane numai în SUA intră în stop cardiac în fiecare an, fie acasă, fie în public, iar 90% dintre aceste cazuri sunt fatale, potrivit Sudden Cardiac Arrest Foundation.

Israelul este una dintre puținele țări din lume în care atacurile de cord sunt a doua cauză de deces, după cancer, în timp ce în majoritatea celorlalte țări este principala cauză de deces.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.