Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Într-o singură zi, peste 50 de hectare de vegetaţie au fost mistuite de incendii, în județul Harghita

botosaneanul.ro
incendiu vegetatie

Peste 50 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite joi de incendii care s-au manifestat în localităţile Bălan, Corbu şi Miercurea Ciuc, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, în Bălan şi Corbu au ars aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată, pentru localizarea şi lichidarea incendiilor intervenind pompierii militari de la Bălan şi Corbu şi serviciile voluntare din Sândominic, Borsec şi Corbu.

De asemenea, după-amiază a izbucnit un incendiu şi în zona Ciba, din Miercurea Ciuc, pentru stingerea căruia acţionează un echipaj de pompieri, cu o autospecială de stingere.

La sosirea echipei de intervenţie incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa două hectare iar focul se extinsese şi la o rulotă parcată în locul respectiv.

Datele ISU Harghita arată că în luna martie s-au înregistrat 192 de arderi necontrolate de vegetaţie uscată, în urma cărora au fost afectate aproximativ 2.100 de hectare de teren, la care se adaugă alte 22 incendii care s-au extins şi au afectat gospodăriile cetăţenilor, dar s-au propagat şi la fondul forestier, fiind afectate aproximativ şase hectare de pădure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.