Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Într-un mesaj adresat musulmanilor din întreaga lume, Joe Biden și-a exprimat solidaritatea cu minoritatea uigură din China

YouTube
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat joi solidaritatea cu minoritatea uigură din China într-un mesaj adresat musulmanilor din întreaga lume, care se pregătesc să sărbătorească luna Ramadanului, informează AFP, anunță Rador.

"Împreună cu partenerii noştri, Statele Unite sunt solidare cu musulmanii care continuă să se confrunte cu oprimarea, inclusiv uigurii din China, rohingya din Myanmar şi alte populaţii musulmane persecutate din întreaga lume", a spus Joe Biden într-un comunicat.

"În această perioadă sacră de reflecţie, Statele Unite îşi reafirmă, în egală măsură, sprijinul pentru comunităţile musulmane confruntate cu încercări şi devastare", a adăugat el, citând victimele cutremurului din februarie din Turcia şi Siria şi inundaţiile de vara trecută din Pakistan.

"Astăzi, în special, marcăm dreptul uman universal de a practica, de a ne ruga şi de a predica credinţele noastre religioase în mod paşnic şi deschis", a mai afirmat preşedintele Joe Biden.

Mesajul adresat de preşedintele SUA uigurilor din China vine într-un moment de mare tensiune între Washington şi Beijing. Administraţia Biden a preluat acuzaţia de "genocid" comis în Xinjiang, o regiune autonomă din nord-vestul Chinei populată în special de musulmani uiguri şi locul unor atacuri sângeroase de ani de zile.

Acuzându-i pe unii ca fiind separatişti şi islamişti, autorităţile chineze au lansat în urma cu câţiva ani o mare campanie de reprimare a uigurilor în numele combaterii terorismului.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a menţionat posibilitatea unor "crime împotriva umanităţii", acuzaţie pe care Beijingul o respinge, la fel cum respinge acuzaţiile ţărilor occidentale privind închiderea masivă a uigurilor în lagăre de reeducare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.